[勿助長代購勿提Loreal gp第一頁有懶人包]護膚品化妝品討論區#80

1001 回覆
17 Like 9 Dislike
有冇sis識點分正貨/水貨化妝品同護膚品? 係咪有手機app可以check到件貨係咪真野?

觀塘駱駝漆成日有化妝品/護膚品開倉,價錢幾平, 但好怕買到假野用到爛面

想買stick foundation試下
有幾款心水
MUF ultra hd
hourglass
NARS velvet
有無推介

(混合乾肌 好似係)
有冇人想夾Colourpop
仲差$13 usd
https://t.me/eunhyukee

我想買you had me at hello但無tg 得唔得?
有幾款心水
hourglass
NARS velvet
有無推介

(混合乾肌 好似係)

乾肌表示用過MUF stick foundation覺得媽媽day(之前比katherinelights 燒著而買 好後悔 )
用落塊面妝感唔靚
冬天用甚至會起皮 夏天就冇咩野( (我做skincare 個step已經用埋油打底 base 就係用embryolisse藍白色超保濕個枝)
所以我覺得乾肌絲買前真係要試清楚啊
有幾款心水
hourglass
NARS velvet
有無推介

(混合乾肌 好似係)

試過cpb,好薄,coverage極低
maquillage都有出過,厚少少,對膚況要求唔高(唔知仲有冇賣)
有幾款心水
hourglass
NARS velvet
有無推介

(混合乾肌 好似係)

乾肌表示用過MUF stick foundation覺得媽媽day(之前比katherinelights 燒著而買 好後悔 )
用落塊面妝感唔靚
冬天用甚至會起皮 夏天就冇咩野( (我做skincare 個step已經用埋油打底 base 就係用embryolisse藍白色超保濕個枝)
所以我覺得乾肌絲買前真係要試清楚啊

真係要去counter試下 我偏乾用mufe個妝感好靚,唔乾唔溶唔甩 但我都見評價兩極
想請教下haba油係邊一款 我上網見到有幾款,驚買錯

鯊烯美肌清油
前排買咗清油II 聽個ba講I潤少少 II清爽啲
美白嗰款好似廢廢地

鯊烯美肌清油
前排買咗清油II 聽個ba講I潤少少 II清爽啲
美白嗰款好似廢廢地

ll係植物性

有冇sis識點分正貨/水貨化妝品同護膚品? 係咪有手機app可以check到件貨係咪真野?

觀塘駱駝漆成日有化妝品/護膚品開倉,價錢幾平, 但好怕買到假野用到爛面

有時真係覺得用上面唔好慳嗰一百幾十
真係覺得貴既就買平少少開架既代替品
好過唔知買左d咩返黎

台灣勁多人話colourpop寄失/盒入面冇貨
搞到我唔敢試
有冇人想夾Colourpop
仲差$13 usd
https://t.me/eunhyukee

我想要Golden state of mind 啊 今晚tg你得唔得

搞到我唔敢試

搞到我唔敢試

我想買you had me at hello但無tg 得唔得?

我想要Golden state of mind 啊 今晚tg你得唔得

我訂了 sorry啱啱自睇到

我訂了 sorry啱啱先睇到
有幾款心水
hourglass
NARS velvet
有無推介

(混合乾肌 好似係)

想問有無用gel liner既絲打
上眼線膠個陣成日會甩好細既粒粒出黎 係咪太乾?
佢又唔係溶 係上個陣已經甩一粒粒
搞到眼肚好污糟
係咪應該買過一罐?求解決方法
感謝 我用個隻係mac既

Media個粉霜好好用
今日成日甩都冇甩仲要唔乾
仲要極平
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞