[勿助長代購勿提Loreal gp第一頁有懶人包]護膚品化妝品討論區#80

1001 回覆
17 Like 9 Dislike

[/member]
有冇sis識點分正貨/水貨化妝品同護膚品? 係咪有手機app可以check到件貨係咪真野?

觀塘駱駝漆成日有化妝品/護膚品開倉,價錢幾平, 但好怕買到假野用到爛面

試下係油之後加cream封住?

油唔係勁過cream架啦咩

你水嗰到唔夠
試下用cosme decorte liposome條line
或者幸福肌調理露
budget冇上限cpb toner都ok

estee lauder同bicelle用過
保濕方面都係垃圾
利申乾油肌

油用squalene/lane會好啲
椰子油有機會up暗粒

cosme decorte 上網睇要$890?有d貴
squalene/lane既話 係咪通常都係haba個隻?
我見無印都有 但唔知好唔好用

我用vclotion(倒7下化妝水落手再按摩面x5次)>caudalie精華> caudalie面霜溝油/glotion溝三滴haba油
呢排咁乾都未有甩皮 好滿意

你水嗰到唔夠
試下用cosme decorte liposome條line
或者幸福肌調理露

保濕方面都係垃圾
利申乾油肌

椰子油有機會up暗粒

我用vclotion(倒7下化妝水落手再按摩面x5次)>caudalie精華> caudalie面霜溝油/glotion溝三滴haba油
呢排咁乾都未有甩皮 好滿意
利申 好乾肌

[/member]

估唔到night repair 咁多負評
google過好多人話好用又盛

真係見佢好多正評 好彩無買

[/member]

我就係見好多人用咗話正所以中伏
而家諗緊擺唔擺上carousell
如果呢度有絲打想要可以tg我

[/member]

佢以前有個半官方tip
堆blogger/youtuber話double wear太乾就用night repair溝

有vit a會吸光架

佢以前有個半官方tip
堆blogger/youtuber話double wear太乾就用night repair溝

有vit a會吸光架

呢個真係聽親都覺得on9 但班blogger講完實好多人信 害人不淺

你水嗰到唔夠
或者幸福肌調理露

保濕方面都係垃圾
利申乾油肌

椰子油有機會up暗粒

我覺得幸福肌同cpb/cosme decorte差唔多咁補濕
最平係佢
或者試下絲打講嗰支sos

squalene就botani
lane就haba記得買植物嗰支環保好多
有冇絲打用過cinema secrets嘅遮瑕膏見台妹同以前啲人都推過呢隻
我想遮啲幾深色下嘅暗瘡印同黑眼圈 諗緊makeup forever定呢隻好 唔該晒

你水嗰到唔夠
或者幸福肌調理露

保濕方面都係垃圾
利申乾油肌

椰子油有機會up暗粒

夏天都會泛紅乾到甩皮表示用咗squalene竟然呢排都冇甩過皮
雖然同我其他護膚品唔係好夾會起擦膠碎

你水嗰到唔夠
或者幸福肌調理露

保濕方面都係垃圾
利申乾油肌

椰子油有機會up暗粒

之前去日本買野BA 好好送左好多野畀我
其中一樣係liposome 產品 仲幾大支
得閒試下先

[/member]

我以前用過又無咩事
成熟肌無問題掛
不過無動力再買

[/member]

我就係見好多人用咗話正所以中伏
而家諗緊擺唔擺上carousell
如果呢度有絲打想要可以tg我

放上carousell 應該唔賤價賣唔出
特別是呢d出名既產品
聽問下植左眼睫毛既絲打係咪真係用卸妝水落妝
好想植但係用慣左油好怕乾又怕落唔乾淨
想問你地係咪落眼妝都用卸妝水
有冇絲打用過cinema secrets嘅遮瑕膏見台妹同以前啲人都推過呢隻
我想遮啲幾深色下嘅暗瘡印同黑眼圈 諗緊makeup forever定呢隻好 唔該晒

諗得muf budget應該ok?
kevyn aucoin sensual skin enhancer
coverage仲好過muf

你水嗰到唔夠
或者幸福肌調理露

保濕方面都係垃圾
利申乾油肌

椰子油有機會up暗粒

之前去日本買野BA 好好送左好多野畀我
其中一樣係liposome 產品 仲幾大支
得閒試下先

liposome真係補到水
後面加個cream/油就夠

你水嗰到唔夠
或者幸福肌調理露

保濕方面都係垃圾
利申乾油肌

椰子油有機會up暗粒

夏天都會泛紅乾到甩皮表示用咗squalene竟然呢排都冇甩過皮
雖然同我其他護膚品唔係好夾會起擦膠碎

試下擺手心搓開佢
然後印上面
想問之前有絲打推介既 synergie revitaleyes係邊度買㗎?
想問之前有絲打推介既 synergie revitaleyes係邊度買㗎?

Miming Mart 袁彌明間野

佢以前有個半官方tip

有vit a會吸光架

呢個真係聽親都覺得on9 但班blogger講完實好多人信 害人不淺

屌我就係信左個個
我依家先知
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞