Samsung S8/S8+/ Note 8討論區 (9)

1001 回覆
27 Like 9 Dislike
有冇得set聽緊歌個陣播wtsapp錄音個陣可以自動停左個首歌

其實不嬲你錄緊音嗰陣時個音樂就會自己停

佢應該講播緊唔係錄緊

因為之前用iphone個陣聽緊歌播錄音 首歌會停
依家首歌淨係會細聲啲 同錄音啲聲疊左
想問下用細機嘅巴打們
你哋部嘢開始lag未?
用咗咁耐係咪一直keep住咁流暢?
4gb ram夠唔夠用年半到兩年?
如果del左d無乜用既預載app
64gb會唔會夠用

利伸 會入歌

定還是都係128好d

s8 一定入128,因為6gb ram , n8就無所謂啦 不過想部機keep著最快最順 最好都係內置容量高D 唔洗入sd card 拖慢

s8我都想有6gb ram 但得s8+先有
s8好好揸手 但又無6gb ram屌佢
去睇完note8都係覺得s8好揸手
想問下用細機嘅巴打們
你哋部嘢開始lag未?

玩an機 要識tune app,因為有d app例如淘寳果d 你裝完唔用佢可能照run係background 照食ram同數據 咁裝多幾隻類似野就自然拖慢
假如你識攪攪佢,例如set左唔用就休眠之類, 其實根本唔會點lag
64gb會唔會夠用

利伸 會入歌

定還是都係128好d

s8 一定入128,因為6gb ram , n8就無所謂啦 不過想部機keep著最快最順 最好都係內置容量高D 唔洗入sd card 拖慢

s8係手感一流 不過n8支筆好好玩 ,cap圖文字 都勁方便
想問下用細機嘅巴打們
你哋部嘢開始lag未?

玩an機 要識tune app,因為有d app例如淘寳果d 你裝完唔用佢可能照run係background 照食ram同數據 咁裝多幾隻類似野就自然拖慢
假如你識攪攪佢,例如set左唔用就休眠之類, 其實根本唔會點lag

唔裝支那app 根本唔會窒
我想問有冇用s8/s8+既巴打去日本 用日本sim卡影相係咪會有聲?
一定要root左 先可以del左相機聲?

我想問有冇用s8/s8+既巴打去日本 用日本sim卡影相係咪會有聲?

想搭單問韓水用第一頁個app
除左影相聲
Screen shot聲係咪都可以mute 埋?
想出機比自己同女友⋯
女友用開Note 5
如果轉Note 8會唔會變得太大?

另外衛訊出機比較多優惠?
有冇巴打用過三星原廠果個led機套?

之前去日本用機場買既sim 影相無聲
想出機比自己同女友⋯
女友用開Note 5
如果轉Note 8會唔會變得太大?

另外衛訊出機比較多優惠?

hsbc卡回5舊
我部note8 9 月6 號上網登記左note fans
到而家都音訊全無 有冇人同我一樣
我部note8 9 月6 號上網登記左note fans
到而家都音訊全無 有冇人同我一樣

9月6
不過遲係正常
我2號登記都係昨日先有email話我錯code

想搭單問韓水用第一頁個app
除左影相聲
Screen shot聲係咪都可以mute 埋?

韓水巴打們
求救 我s8裸機用冇貼mon貼,唔知個袋係咪有d沙石,一拎出黎發現刮花左,有一條痕。我應該拎去samsung整定點 換mon會唔會好貴
求救 我s8裸機用冇貼mon貼,唔知個袋係咪有d沙石,一拎出黎發現刮花左,有一條痕。我應該拎去samsung整定點 換mon會唔會好貴

小小就唔理佢啦

利申 s7 n8一直裸mon
cmhk 128gb 減左價
64gb會唔會夠用

利伸 會入歌

定還是都係128好d

s8係手感一流 不過n8支筆好好玩 ,cap圖文字 都勁方便

s8好揸手過note8好多
note8顏值各種輸
cmhk 128gb 減左價

有咩
諗緊宜家出定12月先出
唔知到時會減到幾多呢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞