Samsung S8/S8+/ Note 8討論區 (9)

1001 回覆
27 Like 9 Dislike
有無note8 case靚
重用緊垃圾送既Case

我用緊rhinoshield個case
我覺得幾好

不過要注意 呢個case好多mon貼都用唔到
所以我都裸mon緊 有掙扎過唔用呢個case

包膠用唔用到

有機會唔得

我都用緊rhinoshield 但我係bumper 同埋係s8+ 我唔清楚rhinoshield有無case 但如果你用rhinoshield既bumper 佢自家有玻璃貼同背貼係一定貼到上去唔會頂住 但唔平係真既 3樣野我買左成700蚊 唔係新機我都唔咁破費

邊到有得買佢既自家mon貼

我note 8都用緊佢個bumper,用緊果個mon貼又係起角位...
佢自家果塊貼係咪無包曲邊位?
有無note8 case靚
重用緊垃圾送既Case

我覺得幾好

包膠用唔用到

有機會唔得

我都用緊rhinoshield 但我係bumper 同埋係s8+ 我唔清楚rhinoshield有無case 但如果你用rhinoshield既bumper 佢自家有玻璃貼同背貼係一定貼到上去唔會頂住 但唔平係真既 3樣野我買左成700蚊 唔係新機我都唔咁破費

通常有得買個bumper都會有得買張貼 我幫襯果間係星際二樓盡頭 bumper用price.com個價買會平啲 貼唔知有無

我覺得幾好

包膠用唔用到

有機會唔得

我note 8都用緊佢個bumper,用緊果個mon貼又係起角位...

你上youtube search rhinoshield s8 (note 8) 可以睇下貼左係咩樣 包邊的
想知點解要取消headphone jack
不過好似上年就傳s8會取消 但最後都無 希望9都係

因為type c縮小空間 兼撈多個配件錢

下巴收到無下巴

包膠用唔用到

有機會唔得

你上youtube search rhinoshield s8 (note 8) 可以睇下貼左係咩樣 包邊的

https://youtu.be/4RMpH9RIEB8
你係咪呢隻 有聲喎

包膠用唔用到

有機會唔得

你係咪呢隻 有聲喎

有聲即係起角? 我係呢隻呀

有機會唔得

你係咪呢隻 有聲喎

有聲即係起角? 我係呢隻呀

個殼應該頂住塊貼 所以有聲
唔知s8+ 128 有冇減價空間呢 想買部
pish
成個台都係講iPhone x
8.0幾時到吖

1.最近使用的APP只顯示APP名
2. 在開發者選項中可選擇藍芽音響編碼
3. 可選擇藍芽播放音質
4. AOD變化(畫面鎖定時顯示時鐘/畫面鎖定時顯示數字時鐘/AOD時鐘/AOD數字時鐘)
5. 已美化及調和出鎖屏背景及文字顏色,使鎖屏畫面更加美麗。
6. 透明通知/不透明通知
7. 按住APP圖標可快速執行功能(最多5個功能鍵)
8. 新增 Edge lighting 模式 (漸層/發光/三稜鏡)
9. 更便利的「我的檔案」- 新增:隱藏相簿功能
10. 可設定畫面自動關閉時間(好像是投射螢幕時可自動設定關閉螢幕時間)
11. 通知欄的音樂變化、安卓系統(顯示在背景作業中的APP有幾個)
唔知s8+ 128 有冇減價空間呢 想買部

間野當自己賣iphone 後悔嗰陣冇喺smartone 網店買
但黎緊有雙11 唔知有冇機會有優惠
8.0幾時到吖

1.最近使用的APP只顯示APP名
2. 在開發者選項中可選擇藍芽音響編碼
3. 可選擇藍芽播放音質
4. AOD變化(畫面鎖定時顯示時鐘/畫面鎖定時顯示數字時鐘/AOD時鐘/AOD數字時鐘)
5. 已美化及調和出鎖屏背景及文字顏色,使鎖屏畫面更加美麗。
6. 透明通知/不透明通知
7. 按住APP圖標可快速執行功能(最多5個功能鍵)
8. 新增 Edge lighting 模式 (漸層/發光/三稜鏡)
9. 更便利的「我的檔案」- 新增:隱藏相簿功能
10. 可設定畫面自動關閉時間(好像是投射螢幕時可自動設定關閉螢幕時間)
11. 通知欄的音樂變化、安卓系統(顯示在背景作業中的APP有幾個)
12.順咗

用完note8覺得s8個系統係半製成品
8895 u 慳電d
8895 u 慳電d

但係玩一啲日本game會好鳩lag,例如linkz
要用番snapdragon嘅u先順暢番
8895 u 慳電d

今次唔係
主畫面向下拉入app界介
硬係覺得個動畫有少少lag
主畫面向下拉入app介面
硬係覺得個動畫有少少lag
home個條bar有無得set透明or黑色
唔想要白色

點禁出黎

好似係顯示嗰度

我得咁既

我都係得咁

adb shell settings put global navigationbar_color -16777216
adb shell settings put global navigationbar_current_color -16777216

黑色用adb入 唔洗root

唔識搞 放棄
其實戴對眼鏡既人黎講
個紅外線鏡係咪完全無用
其實戴對眼鏡既人黎講
個紅外線鏡係咪完全無用

唔係,我帶住一樣得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞