Samsung S8/S8+/ Note 8討論區 (9)

1001 回覆
27 Like 9 Dislike
宜家s8 想無線充電係咪一定要用原廠果隻粉餅?
之前google 過話封左第3方跟住見到個粉餅賣成2千幾蚊

我係公司係用緊3年前係TAOBO買嘅老番SAMSUNG 無線叉
屋企就用正版果個$4XX SAMSUNG粉餅

粉餅真係差得幾快

因為粉餅有快充

用緊粉餅,好少低過30%先叉,我估3個幾鐘可以由0到100

3個幾鍾
會比有線充電慢架?

我係公司係用緊3年前係TAOBO買嘅老番SAMSUNG 無線叉

粉餅真係差得幾快

因為粉餅有快充

3個幾鍾
會比有線充電慢架?

緊係啦 一定慢過隊線
home鍵右掃返回係邊
之前有家有左

粉餅真係差得幾快

因為粉餅有快充

3個幾鍾
會比有線充電慢架?

宜家係,第時就唔知。所以我通常6、70%就叉。
有無人note8玩爐石 啲聲音怪怪地

當一個音拉長就會有啲震音加變聲 使唔使拎去維修好

hey

hey

係咪開到好大聲

hey

係咪開到好大聲

一般正常聲

hey

係咪開到好大聲

一般正常聲

其他音樂game好似無問題
有用note8幫幫手測試爐石 加開大聲啲聲睇下會唔會擦下擦下

thanks
唔用耳機試
https://youtu.be/760RU2QptM8
喂媽都講深水步個張玻璃貼
其實佢係咪睇緊post

五百蚊好撚貴喎

好撚過係咁試MON貼啦 認真真係裸MON咁,
但係我唔知係咪條友手工問題,條邊D膠水好易甩/痴滿塵
(番過去比佢補過膠水又甩過,唔洗錢的)
D膠水一甩就好似崩左咁,我頂唔順蚊撚左塊野去 好礙眼

諗住下次去台灣旅行果陣順便痴埋,台灣好盛行呢種貼法

台灣通街係 不過價錢同品質都有差距
如果靚嘅真係得幾間

利伸:長期住喺台灣

detail

hey

係咪開到好大聲

一般正常聲

有用note8幫幫手測試爐石 加開大聲啲聲睇下會唔會擦下擦下

thanks
唔用耳機試

唔該

hey

係咪開到好大聲

一般正常聲

thanks
唔用耳機試

唔該

屌用撚左1個禮拜就快充唔到 qc有無咁撚垃圾,換過曬線同牛都快充唔到
收部2手靚仔S8 64 128 咩色都得
要有保養 tg marcopt

師兄出幾錢?
我部紫灰64 超靚仔

hey

係咪開到好大聲

一般正常聲

thanks
唔用耳機試

唔該

屌用撚左1個禮拜就快充唔到 qc有無咁撚垃圾,換過曬線同牛都快充唔到

係咪熄左個快叉setting?

有咩快差sett8ng
https://youtu.be/760RU2QptM8
喂媽都講深水步個張玻璃貼
其實佢係咪睇緊post

五百蚊好撚貴喎

好撚過係咁試MON貼啦 認真真係裸MON咁,
但係我唔知係咪條友手工問題,條邊D膠水好易甩/痴滿塵
(番過去比佢補過膠水又甩過,唔洗錢的)
D膠水一甩就好似崩左咁,我頂唔順蚊撚左塊野去 好礙眼

諗住下次去台灣旅行果陣順便痴埋,台灣好盛行呢種貼法

台灣通街係 不過價錢同品質都有差距
如果靚嘅真係得幾間

利伸:長期住喺台灣

我就上網買咗whitestone dome 好正

NOTE 8 用家

係咪熄左個快叉setting?

開曬
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞