Samsung S8/S8+/ Note 8討論區 (9)

1001 回覆
27 Like 9 Dislike
如果希望舊電可以用耐啲 應該邊部好? s8+/note 8??

差唔多

唔用筆係唔係s8+ 好d

價錢同手感上係,但相機note8勁同埋gpu行full speed ,打機會好少少

似開左藍光濾鏡
轉埋最佳化顯示
如果希望舊電可以用耐啲 應該邊部好? s8+/note 8??

差唔多

唔用筆係唔係s8+ 好d

呢一刻唔係
note 8 順太多
聽歌推力又大左

唯一差過s8就係外型重量
s8+個mon好似偏黃,同側屏偏綠。如果想用盡個dci p3色域但又想較番好個側屏係咪冇可能?
同埋中文輸入有冇得係keyboard直接一個鍵就轉,唔想係上面個行選
s8+個mon好似偏黃,同側屏偏綠。如果想用盡個dci p3色域但又想較番好個側屏係咪冇可能?
同埋中文輸入有冇得係keyboard直接一個鍵就轉,唔想係上面個行選

click keyboard 右下2 個地球
N8岀128係咪最抵
準備岀機
想問下note8既大家有無用mon貼
有既用緊邊隻 最好有得貼埋

曲mon痴貼無得攪
唔痴好過痴
9成9都係廢既
唔痴正好多

都唔係嘅,不過曲mon真係好易入塵,成日要自己拎起貼走d塵再貼,一張最多可以用幾個月,平面mon用2年都仲用到

曲mon要痴膠貼會好d 最近隻水凝貼就唔識

無用貼好耐

其實都唔係好想用貼
但係始終驚佢花 咁大個mon都好容易花
加上自己都唔算係好小心既人
好似有貼安全d
S8 定 iphone 8...

睇你鐘意an定ios
我轉note8之前都係用6s
玩厭左ios轉過黎表示好正
之後除非iphone有突破性新野 唔係應該keep住做an俠

利申 唔係好打手機驚
啱啱出咗機
虹膜解鎖好爽

睇你鐘意an定ios
之後除非iphone有突破性新野 唔係應該keep住做an俠

利申 唔係好打手機驚

我唔打機 最多打傳說 同開心鬥一番玩下啤牌
我係iphone 用開、但見iphone8同7無乜大分別。。

用緊iphone 7, 上左ios 11 , 成日無端端lag 機
一係就app store down 唔到app
部機有時仲要慢半拍 已經想住轉做an 俠

睇你鐘意an定ios

利申 唔係好打手機驚

我係iphone 用開、但見iphone8同7無乜大分別。。

iphone講真係無咩點變

睇你鐘意an定ios

利申 唔係好打手機驚

用緊iphone 7, 上左ios 11 , 成日無端端lag 機
一係就app store down 唔到app
部機有時仲要慢半拍 已經想住轉做an 俠

可以玩下既 好有新鮮感
samsung本身 可以hide左個navigation bar
但係好多時都會彈出嚟
我自己覺得好唔統一 所以都冇用過 但係喺 xda
到搵到有人post 永久隱藏navigation bar既apk
裝左加埋all in one getsures 就爽哂 用盡個mon
有興趣可以去search下
* all in one getsures 支持十二個hotspots
我自己較左右面邊緣向左掃係back
右面邊緣向上掃係recents
向下係Home
samsung本身 可以hide左個navigation bar
但係好多時都會彈出嚟
搵到有人post 永久隱藏navigation bar既apk
裝左加埋all in one getsures 就爽哂 用盡個mon
* all in one getsures 支持十二個hotspots
向下係Home

share?
S8有冇咩殼推介
用緊s8嘅你地 更新左未

未見有

港行一直hea出
用緊s8嘅你地 更新左未

未見有

仲係Android 7

三縮更新不嬲慢,2018年頭啦

8.0 快嘅12月底
預佢新年前
個edge lighting通知唔work既
通知同個別app都有set到野,但得whatsapp用到

edge lighting

https://play.google.com/store/apps/details?id=kim.uno.s8
個BIXBY好撚豬兜
但係好多時都會彈出嚟
搵到有人post 永久隱藏navigation bar既apk
向下係Home

share?

https://forum.xda-developers.com/galaxy-note-8/themes/overlayers-themes-notifications-note8-t3678166/page22
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞