Samsung S8/S8+/ Note 8討論區 (9)

1001 回覆
27 Like 9 Dislike
有冇巴打用港版s8裝到google assistant?係咪唔洗root都ok

google assistant 唔使裝
本身就有

點先run到

係喎
香港出咗google assistant未
我冇記錯 嗰陣係轉美國 開咗個google assistant再轉返做香港

無廣東話

唔緊要啊英文都ok想玩下
上網睇要將google and google play services變做beta version再clear data 但都係唔得
聽日去拎s8, 巴打有無咩mon貼可以推介

Whitestone Dome

Whitestone Dome

一定要上網買?

😁

Where
呢一代三星機拋棄其他廠(android)

又快,電又算係幾好,機身設計/造工贏哂htc lg sony

又快,電又算係幾好,機身設計/造工贏哂htc lg sony

過得去啦.... 最重要自己like就得 比較無咩意義

初頭純粹覺得靚
呢家就比三星個系統功能完善綁住
Knox adhell
本身128 大家用咩microSd咭
呢一代三星機拋紅色棄其他廠(android)

初頭純粹覺得靚
呢家就比三星個系統功能完善綁住
Knox adhell

依家用緊spotify聽歌
有冇得係控制面板到控制音樂 例如下首暫停
因為之前用開iphone 一拉個控制中心就有得控制音樂
依家有時首歌停左 又要出番去禁番個app播番
又或者係lock screen到禁
有冇話邊款淘寶Mon貼好?whitestone好貴,貼衰左就麻煩

其實係咪膠貼黎?如果玻璃建議唔貼好過貼

我痴過2張whitestone, 第一張痴咩左,唔小心跌落地即刻爆左,但電話完全冇事,第二張痴左3個月,最完美既玻璃貼
有冇話邊款淘寶Mon貼好?whitestone好貴,貼衰左就麻煩

其實係咪膠貼黎?如果玻璃建議唔貼好過貼

我痴過2張whitestone, 第一張痴咩左,唔小心跌落地即刻爆左,但電話完全冇事,第二張痴左3個月,最完美既玻璃貼

痴咁耐 辛苦哂

其實我係想問淘寶貼影唔影響spen使用
lag 要換nova
有冇巴打用港版s8裝到google assistant?係咪唔洗root都ok

google assistant 唔使裝
本身就有

點先run到

禁實home制2秒左右
不過電話語言要轉返英文
唔係就得google search
開左省電模式之後,會不定時出現「連接不到伺服器」。另外wechat要開出黎先收到信息。
有無人有同樣情況?

耳控直接禁唔得咩?
開左省電模式之後,會不定時出現「連接不到伺服器」。另外wechat要開出黎先收到信息。
有無人有同樣情況?
入電量下面set永不休眠wechat

平時拉低notification bar 就有得禁
你係android settings 果度有無allow notifications
想買S8+ 128GB邊到做分期最抵
部note8鎖左機果時
用力禁個home制位會著mon解鎖
有冇得熄左而個功能佢
好麻煩
有冇巴打部note8 無端端甩漆,自己部機買左剛剛十日,無跌過,但自己甩漆

有冇巴打部note8 無端端甩漆,自己部機買左剛剛十日,無跌過,但自己甩漆

咩位甩? 唔係玻璃來嫁咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞