Samsung S8/S8+/ Note 8討論區 (9)

1001 回覆
27 Like 9 Dislike
之前話rhinoshield ok 我收番 入塵入到我唔想再用塊貼 個bumper都"瓦"開左
剛剛買左note8, 支筆好好用,但samsung 個手寫中文認字麻麻,有沒有其他好啲既手寫輸入?
想問問oled個烙印問題一般幾時會出現? 有s8中左未
原本好堅定想出note8 但想知個mon壽命有幾長
同埋一般出現左烙印係咪就唔會消失/減少? 會一直都有?

理論上要有印有兩大條件 超高亮度 and 長期hold on同一畫面 先有比較高機會令屏幕材質老化不平均出印

但係個人經驗上一部s7e用左年半都未有印,成日都掛機玩game ,所以唔計你唔好彩,基本上擔心電池老化好過mon有印,就算有印 有時你都未必睇得出,我果陣番工日日長差黎玩,大約一日差左3次full電 舊電虧得快就真

有印咪上samsung免費換囉
即日有機

理論上要有印有兩大條件 超高亮度 and 長期hold on同一畫面 先有比較高機會令屏幕材質老化不平均出印

但係個人經驗上一部s7e用左年半都未有印,成日都掛機玩game ,所以唔計你唔好彩,基本上擔心電池老化好過mon有印,就算有印 有時你都未必睇得出,我果陣番工日日長差黎玩,大約一日差左3次full電 舊電虧得快就真

有印咪上samsung免費換囉
即日有機

notefan禮有埋電換

note2 5年(前2年正常用一直有玩轉珠,然後比左屋企人,到而家仲健在,少印)
note4 3年(早2個月換s8+前正常用,玩彈珠多,而家做副機粗用,無印)
我正常用係平均每日on screen打機有3-6個鐘,其他2-3個鐘on screen非打機
對比以前部s2同note1唔夠1年就有印
我諗始終有改進過
所以正常用唔太擔心
如果一年保養內有印可以拎去換mon

印而家好難 反而壽命問題
屌!有無巴打部機成日黑畫面要自己強制重開?有時重會自己黑左自動重開 仆街我玩左都無事個星期
屌!有無巴打部機成日黑畫面要自己強制重開?有時重會自己黑左自動重開 仆街我玩左都無事個星期

之前無事? check下 d apps有冇問題
你地聽筒個位會唔會積塵
你地聽筒個位會唔會積塵

我冇用貼都會
之前話rhinoshield ok 我收番 入塵入到我唔想再用塊貼 個bumper都"瓦"開左

我宜家都係淨用個套
不過早兩日拎左部機出黎洗
覺得都係唔用套個手感最好揸
弱雞一問
SKT hidden menu 有咩用?
Google 過但係只有教你點入個 menu,冇講有咩用…
有無s8/s8+用家條銀邊已經花晒
唔夠新宿無頭騎士打
唔夠新宿無頭騎士打

回錯
請問s8玻璃貼有咩好推介?

之前問過5月到而家 兩次咁大把算正常

你成日意思 隔咗幾耐

好突然成個畫面黑 按開關 按home都無反應,無啦啦去左reboot

我宜家都係淨用個套

我係唔想兩邊咁快花先用bumper
有無s8/s8+用家條銀邊已經花晒

笠埋添啦
想問下大家note 8用唔用套 我自己見佢防水所以應該會定期沖洗,有啲想乜都唔用祼跑
想問下大家note 8用唔用套 我自己見佢防水所以應該會定期沖洗,有啲想乜都唔用祼跑

花咗咪買過部,使乜戴套
trade in 其實係咪度度到差唔多價?
想買部n8, 但個價應該企得好硬?

我宜家都係淨用個套

我係唔想兩邊咁快花先用bumper

UAG case 名不虛傳
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞