Samsung S8/S8+/ Note 8討論區 (9)

1001 回覆
27 Like 9 Dislike

你地用佢個***launcher定用其他

NOVA

以前用solo nova 而家原生 廢事煩 同埋原生轉機方便d

同埋外加多個launcher 驚食多重ram

係會食多D 不過其實無乜feel , 而家個系統基本上控ram做得好好
之前用開note5, 呢家轉左s8+
但係覺得個前鏡頭比以前矇左,明明d美gay mode校曬去0都係覺得唔夠清
其實我部機個鏡頭係咪有問題?
fyi 我部野貼完手工mon貼

咩貼?

白己貼定揾人貼 幾錢

搵人貼, $4XX

不過好正 番唔到轉到, 話我ON9我都覺得抵,
試D貼試試下都貼到呢張, 真係比較完美

冇M額唔係中空冇彩虹冇網點
不過就真係偏貴,有巴打話呢個貼法係台灣好盛行, 叫UV玻璃膠,
上YOUTUBE都search到d片, 希望可以推到香港都興呢種貼法

我之前s8貼完有彩虹,接受唔到就抆走咗
唔知係咪條友技術問題
http://www.techradar.com/news/android-oreo-likely-wont-come-to-the-samsung-galaxy-s8-until-next-year

//Work has already begun at Samsung HQ to ready the next software update for its most recent flagship phones to the latest Android 8 Oreosoftware, but it’s going to take more than a while longer.//

Sony推緊8.0啦喎

無視
[quote]http://www.techradar.com/news/android-oreo-likely-wont-come-to-the-samsung-galaxy-s8-until-next-year

//Work has already begun at Samsung HQ to ready the next software update for its most recent flagship phones to the latest Android 8 Oreosoftware, but it’s going to take more than a while longer.//

Sony推緊8.0啦喎

無視

越少功能既os就越易update 想快用sony one plus 其他自己參透
分期邊間最好出機
諗緊note8同S8+ 128, 比較完一輪,都好難決定,巴打有咩意見?
諗緊note8同S8+ 128, 比較完一輪,都好難決定,巴打有咩意見?

note 8雙鏡頭,玩影相既一定note 8
SMT出S8+128 $6098 好想去馬但又想等下仲會唔會趺
爬左一陣Note8規格
係咪買64最抵屌

不如買S8+ 128咪仲抵

我仲諗緊s8 64定係n8 64

64唔太夠用,128先得

好奇一問 ,點解唔買256,因為可以插卡?

其實你哋要咁大 係咪真係用得晒
係咁有大買大

基實ram越大速度越快 不過差別唔係話好易感受得到

同埋入sd card會拖慢部機

最後就係用黎擺av

擺av +1
SMT出S8+128 $6098 好想去馬但又想等下仲會唔會趺

去到呢個價我會俾多少少出Note 8 64
多支筆同個雙鏡玩下
我想問s8 ig story睇唔哂成張相有無得搞
同埋我成日 hi bixby 佢都唔撚理我

係咪關左語音啟動

係咪關左語音啟動

開左 一時就勁聽話 一時就叫極都唔應 勁有性格

note 8 64g最抵玩, 新機又有雙鏡同spen

s8 /s8+ 64 得4g ram買唔落手,s8+ 128g基本上已同 note 8 64 同價

S系死忠 對note系冇乜興趣 8+128有冇機會跌穿6千
fyi 我部野貼完手工mon貼

咩貼?

白己貼定揾人貼 幾錢

搵人貼, $4XX

不過好正 番唔到轉到, 話我ON9我都覺得抵,
試D貼試試下都貼到呢張, 真係比較完美

冇M額唔係中空冇彩虹冇網點
不過就真係偏貴,有巴打話呢個貼法係台灣好盛行, 叫UV玻璃膠,
上YOUTUBE都search到d片, 希望可以推到香港都興呢種貼法

巴打邊到貼

note 8 64g最抵玩, 新機又有雙鏡同spen

s8 /s8+ 64 得4g ram買唔落手,s8+ 128g基本上已同 note 8 64 同價

S系死忠 對note系冇乜興趣 8+128有冇機會跌穿6千

我反而覺得支筆先係賣點
唔玩筆嘅話
間間廠都差唔多
dbrand 個背貼skin個價就算買2個都唔夠數free shipping
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞