Samsung S8/S8+/ Note 8討論區 (9)

1001 回覆
27 Like 9 Dislike
trade in 其實係咪度度到差唔多價?
想買部n8, 但個價應該企得好硬?

大鋪個價基本上一樣,係睇唔同既信用卡回贈,同埋唔同鋪既trade-in價
想問下大家note 8用唔用套 我自己見佢防水所以應該會定期沖洗,有啲想乜都唔用祼跑

我覺得可以唔用貼 套就最好都用
galaxy S7 終於有更新
成日話 optimize ram management都唔覺有咩分別

好難接受旗艦機過咗一年就一季先得次安全更新⋯⋯
https://youtu.be/760RU2QptM8
喂媽都講深水步個張玻璃貼
其實佢係咪睇緊post
其實佢係咪睇緊post

五百蚊好撚貴喎
其實佢係咪睇緊post

五百蚊好撚貴喎

好撚過係咁試MON貼啦 認真真係裸MON咁,
但係我唔知係咪條友手工問題,條邊D膠水好易甩/痴滿塵
(番過去比佢補過膠水又甩過,唔洗錢的)
D膠水一甩就好似崩左咁,我頂唔順蚊撚左塊野去 好礙眼

諗住下次去台灣旅行果陣順便痴埋,台灣好盛行呢種貼法
屌!有無巴打部機成日黑畫面要自己強制重開?有時重會自己黑左自動重開 仆街我玩左都無事個星期

你成日意思 隔咗幾耐

好突然成個畫面黑 按開關 按home都無反應,無啦啦去左reboot

兩三日一次,黑左但禁home掣位會震一下但係開關就無反應 一係等佢生性重開一係自己強制重開
係咪要拎上保養睇
屌!有無巴打部機成日黑畫面要自己強制重開?有時重會自己黑左自動重開 仆街我玩左都無事個星期

你成日意思 隔咗幾耐

好突然成個畫面黑 按開關 按home都無反應,無啦啦去左reboot

兩三日一次,黑左但禁home掣位會震一下但係開關就無反應 一係等佢生性重開一係自己強制重開
係咪要拎上保養睇

我部N8都係幾日就hang一次,有時仲黑埋畫面,最後要soft reboot先搞得掂。好似話Samsung遲啲update會整番好。

你成日意思 隔咗幾耐

係咪要拎上保養睇

我部N8都係幾日就hang一次,有時仲黑埋畫面,最後要soft reboot先搞得掂。好似話Samsung遲啲update會整番好。

咁又冇試過 一切正常, 相反我部IPHONE就..........
雖然冇REBOOT但就係咁respring同LAG到喊出黎,
唔講咁多廢事比人狙擊

你成日意思 隔咗幾耐

係咪要拎上保養睇

咁又冇試過 一切正常, 相反我部IPHONE就..........
雖然冇REBOOT但就係咁respring同LAG到喊出黎,
唔講咁多廢事比人狙擊

有問題就分享一齊研究,哩度唔似出面班idog 咁膠
收部2手靚仔S8 64 128 咩色都得
要有保養 tg marcopt
心大心細唔知去大鋪定細鋪買note8好
心大心細唔知去大鋪定細鋪買note8好

大啦穩陣d

你成日意思 隔咗幾耐

係咪要拎上保養睇

唔講咁多廢事比人狙擊

有問題就分享一齊研究,哩度唔似出面班idog 咁膠

幾時先搞好個bug
其實佢係咪睇緊post

五百蚊好撚貴喎

好撚過係咁試MON貼啦 認真真係裸MON咁,
但係我唔知係咪條友手工問題,條邊D膠水好易甩/痴滿塵
(番過去比佢補過膠水又甩過,唔洗錢的)
D膠水一甩就好似崩左咁,我頂唔順蚊撚左塊野去 好礙眼

諗住下次去台灣旅行果陣順便痴埋,台灣好盛行呢種貼法

好撚貴

所以我都係裸Mon緊
想問下大家note 8用唔用套 我自己見佢防水所以應該會定期沖洗,有啲想乜都唔用祼跑

我覺得可以唔用貼 套就最好都用

裸跑一個月到,機面冇花,但機背好多細痕 邊撞花少少。
但都花左,繼續裸反正用多一年都冇乜回收價,又會俾人話mon有印扣幾百
宜家s8 想無線充電係咪一定要用原廠果隻粉餅?
之前google 過話封左第3方跟住見到個粉餅賣成2千幾蚊

二千幾蚊
你係咪睇多咗個零
btw唔一定要原廠

我係公司係用緊3年前係TAOBO買嘅老番SAMSUNG 無線叉
屋企就用正版果個$4XX SAMSUNG粉餅

粉餅真係差得幾快
我覺得用超薄套加裸mon 係最好

我係公司係用緊3年前係TAOBO買嘅老番SAMSUNG 無線叉

粉餅真係差得幾快

因為粉餅有快充
我覺得用超薄套加裸mon 係最好

用緊跟機個硬透膠套+裸mon

粉餅真係差得幾快

因為粉餅有快充

用緊粉餅,好少低過30%先叉,我估3個幾鐘可以由0到100
我想問我部S8+ 用原裝線+插頭可以快叉
但係用非原裝線就慢叉

係咪一定要原裝線先可以快叉
定係線既長度問題

有人話過 三叔之前爆過Note7 所以用緊個時會自動轉慢叉
但係我用原裝線 照打機都係快叉

用緊哩隻 無用原裝線

但呢隻都成100蚊一條
唔知衛訊有冇得配原裝線 會唔會平d

信和隔離有間特賣倉d線o唔ok..
見係有牌子
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞