Samsung S8/S8+/ Note 8討論區 (9)

1001 回覆
27 Like 9 Dislike
之前用開note5, 呢家轉左s8+
但係覺得個前鏡頭比以前矇左,明明d美gay mode校曬去0都係覺得唔夠清
其實我部機個鏡頭係咪有問題?

首先要抹清個前鏡先 一定要用布 唔好就咁用手指

其次,我都覺今版個前鏡色水淡左 不過清就感覺差唔多 而家前鏡都有埋自動focus 正路應該更清

多謝提供意見!
岀左note 8有無Moon貼推介
想問怡家s8行貨 係咪仲係無黑色 如果出水貨黑色有無推薦邊到 出比較安全
想問怡家s8行貨 係咪仲係無黑色 如果出水貨黑色有無推薦邊到 出比較安全

我個人覺得出行機再買dbrand skin痴左個背好d

我覺得現家去smartone最穩陣,有減價,最重要有爆mon一次。

細舖都冇咩

我覺得現家去smartone最穩陣,有減價,最重要有爆mon一次。

但您地用緊咩色多
出左s8 紫灰
出左s8 紫灰

係邊到出
用default Mail app同Gmail
有新mail都唔識彈pop-up banner出嚟

有冇巴打識點整
home個條bar有無得set透明or黑色
唔想要白色
而家果批s8 plus 仲有無螢幕編紅的情況丫

打算去胃信買
驚唔小心拎咗伏機

同問,但諗住去百老匯買,如果偏紅可以叫佢攞部新? 其實有冇話最多睇幾多部?
個edge lighting通知唔work既
通知同個別app都有set到野,但得whatsapp用到

edge lighting

https://play.google.com/store/apps/details?id=kim.uno.s8

依個好用喎

原生*** edge lighting bug bug地
一第三方app就唔work

而且佢可以好似iPhone咁 一有信息就著moon

我反而完全無問題

個app有用
不過off screen 都仲係有d bug

大家會唔會咁
唔幫我自動update 要我手動F5先show出黎

大家會唔會咁
唔幫我自動update 要我手動F5先show出黎

play store set自動update 未
個edge lighting通知唔work既
通知同個別app都有set到野,但得whatsapp用到

edge lighting

https://play.google.com/store/apps/details?id=kim.uno.s8

依個好用喎

原生*** edge lighting bug bug地
一第三方app就唔work

而且佢可以好似iPhone咁 一有信息就著moon

我反而完全無問題

個app有用
不過off screen 都仲係有d bug

用曲面閃光

而家果批s8 plus 仲有無螢幕編紅的情況丫

打算去胃信買
驚唔小心拎咗伏機

同問,但諗住去百老匯買,如果偏紅可以叫佢攞部新? 其實有冇話最多睇幾多部?

百老匯唔知,胃信就可以
Btw紅邊更新完會好啲,有個功能可以fix
唔想要白色

唔想要白色

點禁出黎
屌 明明冇開/熄哂鬧鐘 都有個鬧鐘icon係最頂條bar度 點搞
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞