Samsung S8/S8+/ Note 8討論區 (9)

1001 回覆
27 Like 9 Dislike
部S8 so far用左一個星期電量都無咩大問題,但充電反而好似充極都未充滿 你地有無呢個問題?

例如佢寫仲有一個鍾充完 但充左兩個幾三個鍾都未充滿

應該有問題 拿番去睇睇

如果用case 就可能係case問題 因為我有部G6 雖然用薄case 但有時細力少少插唔實都會轉慢速充電 大力少少插又正常翻

冇用芒貼
好撚爽
我想問我部S8+ 用原裝線+插頭可以快叉
但係用非原裝線就慢叉

係咪一定要原裝線先可以快叉
定係線既長度問題

有人話過 三叔之前爆過Note7 所以用緊個時會自動轉慢叉
但係我用原裝線 照打機都係快叉
但係用非原裝線就慢叉

定係線既長度問題

用緊哩隻 無用原裝線
但係用非原裝線就慢叉

定係線既長度問題

用緊哩隻 無用原裝線

但呢隻都成100蚊一條
唔知衛訊有冇得配原裝線 會唔會平d
但係用非原裝線就慢叉

定係線既長度問題

用macbook pro牛叉冇問題
note8要灰色定藍色好

有冇發覺s8 熄mon之後唔會即刻鎖機 開返掃一掃就開到,要等多一陣先鎖到

on9咗
原來64gb得灰同黑

仲好啦,少個選擇少個煩惱
有冇發覺s8 熄mon之後唔會即刻鎖機 開返掃一掃就開到,要等多一陣先鎖到

呢個好似可以set 為左方便你unlock嘅功能
s7好似都有

已經set左當螢幕自動關閉時立即鎖定,以電源鍵立即鎖定。但都係一樣要隔一陣先鎖到
部S8 so far用左一個星期電量都無咩大問題,但充電反而好似充極都未充滿 你地有無呢個問題?

例如佢寫仲有一個鍾充完 但充左兩個幾三個鍾都未充滿

應該有問題 拿番去睇睇

而且怡家79%佢話要充40分鐘,咁樣係咪都已經唔正常
巴打知唔知而家出面幾錢?上網睇D價錢差好遠

s7好似都有

已經set左當螢幕自動關閉時立即鎖定,以電源鍵立即鎖定。但都係一樣要隔一陣先鎖到

部s8+即鎖喎
巴打知唔知而家出面幾錢?上網睇D價錢差好遠

同問

s7好似都有

部s8+即鎖喎

要等幾秒先會鎖,禁電源鍵之後即刻再按唔會即鎖。

s7好似都有

部s8+即鎖喎

要等幾秒先會鎖,禁電源鍵之後即刻再按唔會即鎖。

搵到原因,原來係smart locl人體感測功能開左
想問問oled個烙印問題一般幾時會出現? 有s8中左未
原本好堅定想出note8 但想知個mon壽命有幾長
同埋一般出現左烙印係咪就唔會消失/減少? 會一直都有?
note 8想問下screen off memo 我用支筆點兩下想 EDIT佢?
但佢會彈去LOCK SCREEN話screen off memo already deleted
係咪有得setting?
https://www.youtube.com/watch?v=sBuP0oyXKwE

正常用有排都唔會有啦,除非你好似display機咁淨係定喺一個畫面唔郁啦

理論上要有印有兩大條件 超高亮度 and 長期hold on同一畫面 先有比較高機會令屏幕材質老化不平均出印

但係個人經驗上一部s7e用左年半都未有印,成日都掛機玩game ,所以唔計你唔好彩,基本上擔心電池老化好過mon有印,就算有印 有時你都未必睇得出,我果陣番工日日長差黎玩,大約一日差左3次full電 舊電虧得快就真
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞