Samsung S8/S8+/ Note 8討論區 (9)

1001 回覆
27 Like 9 Dislike

點攪架

root咗?

用Nova launcher + pixel icon pack
Pixel pill widget + kustom widget
通知欄用個叫flat style bar indicators嘅xposed module改

xposed係咪要root左可以整 google左都唔太明點整

Xposed要root

點攪架

root咗?

用Nova launcher + pixel icon pack
Pixel pill widget + kustom widget
通知欄用個叫flat style bar indicators嘅xposed module改

xposed係咪要root左可以整 google左都唔太明點整

Xposed要root

咁即係通知欄果到係要root左先可以整到咁?
屌 岩岩細心d望 原來部s7e 上連登上到有烙印
入post之後右上角個3粒點同回覆個箭咀有烙印

點攪架

root咗?

root機刷twrp recovery, 再用recovery 刷xposed framework

點攪架

root咗?

Xposed要root

咁即係通知欄果到係要root左先可以整到咁?

Yes

烙印問題係咪回避唔到架啦

應該係我上得太過份 番工用電話上 屋企又係
一日上成5~6個鐘

應該係我上得太過份 番工用電話上 屋企又係
一日上成5~6個鐘

真係睇彩數,我番工成日用部s7 edge黎掛機 一日掛6粒鍾左右 仲未出印著
有冇話邊款淘寶Mon貼好?whitestone好貴,貼衰左就麻煩
有冇話邊款淘寶Mon貼好?whitestone好貴,貼衰左就麻煩

其實係咪膠貼黎?如果玻璃建議唔貼好過貼
用緊iphone7 plus想轉note8有幾個問題

1:打機lag唔中lag

2:電量夠唔夠一日用(重度使用者)

3之前用過s8 plus,個mon四邊好紅,note8會唔會咁樣?

唔lag 不過大需求game唔夠iphone順

電量請參考YouTube 片

暫時無s8前期果堆問題

https://www.youtube.com/watch?v=IVPhDcoezVY

電量測試

其實係咪膠貼黎?如果玻璃建議唔貼好過貼

有無人貼Whitestone 效果點

淘就8090生活數碼果張全膠玻璃貼
利申:用緊,好過閃魔張全膠同淘寶銷量頭三嘅水凝膜
用緊iphone7 plus想轉note8有幾個問題

1:打機lag唔中lag

2:電量夠唔夠一日用(重度使用者)

3之前用過s8 plus,個mon四邊好紅,note8會唔會咁樣?

唔lag 不過大需求game唔夠iphone順

電量請參考YouTube 片

暫時無s8前期果堆問題

https://www.youtube.com/watch?v=IVPhDcoezVY

電量測試

唔該巴打

會唔會中空?用緊一張中間會起左小小

會唔會中空?用緊一張中間會起左小小

whitestone都貼得衰嘅話 普通玻璃貼要貼幾多塊先成功?

睇過佢條教學片 應該就唔會出事既
不過睇人話要小心d膠水會漏左出黎入左去個3.5mm位
岩岩百記買s8+ 話頭10日有壞要去Samsung 到出report話唔係人為損壞先可以換 麻煩到
想問下而家豐澤衛訊都係咁既做法?
岩岩百記買s8+ 話頭10日有壞要去Samsung 到出report話唔係人為損壞先可以換 麻煩到
想問下而家豐澤衛訊都係咁既做法?

上年個fd豐澤買 玩左兩日好似收唔入電話 番去即時換左部新
早知唔百記買 頭10日都無得即換 好on9
水S8+ 64黑係咪周圍都無貨?
有冇巴打貼咗水凝貼可以po下相?
想睇下貼完咩樣再睇下買唔買
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞