[威士忌1]有無飲開都入黎吹兩咀

996 回覆
77 Like 1 Dislike
得閒無事會用支威雀加屈仔梳打沖highball未試過用靚野整

Highball 唔用靚野整都得啦

見首頁有介紹泰國梳打好似high啲咁
得閒無事會用支威雀加屈仔梳打沖highball未試過用靚野整

見首頁有介紹泰國梳打好似high啲咁

泰國soda 係純soda?定有青檸味?

番工巴你純飲定會on rock?
新手想試雪莉桶有咩建議

Glenmorengie
易入口
比較建議新手
覺得black label好撚難飲仲洗唔洗哂錢試其他whiskey?

覺得BL 難飲,正常架喎,亦因爲BL難飲,所以香港先有溝綠茶嘅文化

如果你因BL 而放棄探索威士忌嘅世界,
就同比如花強姦完、從此唔再掂女人一樣,係極度可惜的。

如鍾意淡口順喉,可試響(就算NAS都好。當然,有多少少錢,就執支響17試試,呢支有買貴無買錯)

如鍾意特色甜口野,可試Macallan 12 或bowmore 15,
呢兩支價錢相宜,無死錯人。

初試就唔好試Islay 野住,驚你會割凳(但我個人好愛Islay 野)

http://hk.apple.nextmedia.com/supplement/special/art/20161125/19844735
順帶呼籲,如各酒徒巴打行開新界西嗰頭,方便嘅話,可以去幫幫人。

巴打有冇飲開邊隻sherry

Macallan 12 sherry 版,係我長期飛佛同宴客必備!

試過有次諗住拎支octamore 去同朋友食飯㗳番杯,
點知我班朋友個個飲到想爆我樽

你朋友叫佢拎支康師傅溝johnnie walker算把啦
Singleton 大家點睇?屋企有枝15年,飲完覺得好麻麻,依家封緊塵
高登藍斯快啲買支GlenDronach 15 啦

下個月返黎一定買,未係香港買過酒,巴打平時去開邊間

日威一半一半,
蘇威必定齋neat!

你呢?
覺得black label好撚難飲仲洗唔洗哂錢試其他whiskey?

覺得BL 難飲,正常架喎,亦因爲BL難飲,所以香港先有溝綠茶嘅文化

如鍾意淡口順喉,可試響(就算NAS都好。當然,有多少少錢,就執支響17試試,呢支有買貴無買錯)

如鍾意特色甜口野,可試Macallan 12 或bowmore 15,

初試就唔好試Islay 野住,驚你會割凳(但我個人好愛Islay 野)

http://hk.apple.nextmedia.com/supplement/special/art/20161125/19844735
順帶呼籲,如各酒徒巴打行開新界西嗰頭,方便嘅話,可以去幫幫人。

巴打有冇飲開邊隻sherry

Macallan 12 sherry 版,係我長期飛佛同宴客必備!

試過有次諗住拎支octamore 去同朋友食飯㗳番杯,
點知我班朋友個個飲到想爆我樽

你朋友叫佢拎支康師傅溝johnnie walker算把啦

哈哈,後尾第二餐飯拎支老麥12佢嘆,佢ok的

係peat 野難搵同好

今晚喺呢度同各巴打吹酒經吹得好開心

終於放工番到屋企,同各位分享下我而家有嘅儲藏,再順手嚟一shot

終於放工番到屋企,同各位分享下我而家有嘅儲藏,再順手嚟一shot

番工巴馬刺Fans

番工巴馬刺Fans

係呀,唔經唔覺13年lu......
當日喺車睇電話,突然彈出鄧新秀退役嘅新聞,忍唔住喺車流咗幾滴馬尿

番工巴馬刺Fans

係呀,唔經唔覺13年lu......
當日喺車睇電話,突然彈出鄧新秀退役嘅新聞,忍唔住喺車流咗幾滴馬尿

希望Leonard 接到佢班啦,不過而家打法都變哂

BTW有時飲住whisky 睇波都係一流 雖然多數都係夜晚飲

我第一支入手既威正正就係lagavulin 16
依家非常鍾意islay既威 同特別鍾意飲laga
但雪莉桶既威真係冇乜點飲過

同好
Lagavulin 煙燻、肉感,配合得好好
16年已經好正
其他OB 都表現出極佳層次
呢個Brand真係好少伏

我第一支入手既威正正就係lagavulin 16
依家非常鍾意islay既威 同特別鍾意飲laga
但雪莉桶既威真係冇乜點飲過

同好
Lagavulin 煙燻、肉感,配合得好好
16年已經好正
其他OB 都表現出極佳層次
呢個Brand真係好少伏

下次試下Laga 先

隻杯好靚
日日一杯king Robert
慢性自殺
Islay 撚揮個手

長飲lagavulin 16
Islay 撚揮個手

長飲lagavulin 16

飲晒喇

日威一半一半,
蘇威必定齋neat!

你呢?

齋neat for all

下個月返黎一定買,未係香港買過酒,巴打平時去開邊間

我都係鴻源,或者上facebook啲交易平台

我晏晝都飲左shot
真係要同各巴打交換contact
搵日放工去鴻源行個圈

之前係鴻源買六百幾
應該算合理價
本身唔飲開威士忌都會覺得正

樓主仲有冇咩sherry cask 介紹

其實我都係入左坑幾個月
乜都唔識先開post學野

之前係鴻源買六百幾
應該算合理價

其實我都係入左坑幾個月

得閒出黎飲

之前係鴻源買六百幾
應該算合理價

其實我都係入左坑幾個月

得閒出黎飲

好呀
Btw 巴打們平時去開邊飲?
我多數都係買返黎自己飲 少出去飲
但感覺試得好少酒
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞