[威士忌1]有無飲開都入黎吹兩咀

996 回覆
77 Like 1 Dislike
新手飲緊依幾枝
另外訂左枝響17試下日威

支triple好冇飲?

我有支16年triple, 我覺得比12年純少少, 甜多少少之餘, 入口冇咁spicy

12 triple唔抵飲
日威來講 香港邊到易買同會平d?
新手想入枝來試my
新手留名
新手想入枝來試my

上facebook啲whisky交易平台
啱啱去咗鴻源買Glendronach15, 已經升到$780
最抵死係我又真係買咗
仲要返到屋企睇返呢個post先諗到佢冇俾外盒我

返去有冇得問佢攞返個盒?
同埋之前嗰位巴打喺邊度見到$6XX?定係一過年全部加哂價?

我之前係佢度買係$680
返去問佢拎返個盒囉, 佢好nice既
同老細算做識, 吹到幾句水, 應該可以平做返680比我

請問邊度$680咁便? ,係深水埗見到要$850
第一次自己行入ginger有咩注意?
買左2支芝華士12年及芝華士18年,但我唔飲酒的

推門

搵岩門口

搵岩門口

好似要講暗號

推門

搵岩門口

好似要講暗號

要講芝麻開門

搵岩門口

好似要講暗號

要講芝麻開門

係反清復明/天滅中共

搵岩門口

好似要講暗號

要講芝麻開門

係反清復明/天滅中共

認真問架,我咩都唔識點開囗好
新手想入枝來試my

有冇大約價位
通常你地點飲法
淨冰?溝水?highball?就咁斟黎飲?
新手想入枝來試my

有冇大約價位
通常你地點飲法

小弟極新手,上年係日本7仔買過三隻細支裝來飲,冇記錯係''余''市,竹鶴,山崎,前面兩雙覺得好辣,難入口,反而山崎易入口,甜甜地,似M記12雪梨,不過太耐只記得咁多,最近屋企d酒飲曬,來緊想便便地買兩支過年飲,自己心係M記12double cask 和上面巴打介紹嘅格仔15,想問下邊度便?
新手一問
竹鶴隻味唔太岩飲既話
有冇啲推介
新手一問
竹鶴隻味唔太岩飲既話
有冇啲推介

NAS不代表竹! 17超香又好飲
小弟不才. 唔知道依道有個高質威士忌post....重開個on9 post 留名

支triple好冇飲?

我有支16年triple, 我覺得比12年純少少, 甜多少少之餘, 入口冇咁spicy

12 triple唔抵飲

select oak真係中伏
新手想入枝來試my

有冇大約價位
通常你地點飲法

就咁飲!
好耐冇睇, 白州12 500~600

有冇大約價位
通常你地點飲法

小弟極新手,上年係日本7仔買過三隻細支裝來飲,冇記錯係''余''市,竹鶴,山崎,前面兩雙覺得好辣,難入口,反而山崎易入口,甜甜地,似M記12雪梨,不過太耐只記得咁多,最近屋企d酒飲曬,來緊想便便地買兩支過年飲,自己心係M記12double cask 和上面巴打介紹嘅格仔15,想問下邊度便?

GlenDronach 15?
鴻源/尋麥

要講芝麻開門

係反清復明/天滅中共

認真問架,我咩都唔識點開囗好

入到去
坐低, 同佢講岩岩學飲威士忌, 有冇咩推介下
唔好怕羞啦, 最緊要不恥下問

有冇大約價位
通常你地點飲法

鴻源/尋麥

一陣睇睇

有冇大約價位
通常你地點飲法

鴻源/尋麥

一陣睇睇

我又覺得唔洗咁急買既
遲買一年最多貴1-2舊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞