[威士忌1]有無飲開都入黎吹兩咀

996 回覆
77 Like 1 Dislike
有冇話中意咩味

暫時都係想試試大路 比較易入口既先
重麥味 or 花味
有冇話中意咩味

暫時都係想試試大路 比較易入口既先
重麥味 or 花味

Glenmorangie Original

我唔好依2款味所以介紹唔到比你sorry

btw好想試solist vinho
留名 有支響30有無巴打想要?d客比我但我又唔太識飲日威

巴打賣幾錢?

諗住賣$18000既, 高登巴打就$16000

有圖有真相
放一堆日威有冇人有興趣

響12 禮盒裝 $1150
響17 $1450
山崎12 $1000
山崎18 $3200
竹鶴17 $1100
竹鶴21 $1550

仲有 macallan 12 $450
macallan 18 $1800
各位巴打點睇 wolfburn 嘅single malt ?
各位巴打點睇 wolfburn 嘅single malt ?

見識少未飲過
唔好買麥記12 一買就入坑上埋m18就千幾蚊架啦
烙畢屍熟 一鍵留名
lmlm

唔會咁快啦 初試麥記,試12都夠飲

我初試蘇威就試lap
聞落有陣正露丸味
飲落又唔覺

M12 都有fine oak, sherry oak 同 double cask 要嗒真都有排玩

P.S. 覺得m12 好似愈來愈退步,唔知係咪我口味轉咗

我初試蘇威就試lap
聞落有陣正露丸味
飲落又唔覺

你冇爆人樽即係已經入坑了

M12 都有fine oak, sherry oak 同 double cask 要嗒真都有排玩

P.S. 覺得m12 好似愈來愈退步,唔知係咪我口味轉咗

Sherry 就未至於退步,反而fine oak 無乜驚喜

我初試蘇威就試lap
聞落有陣正露丸味
飲落又唔覺

我當年就係lap 18 入坑

我初試蘇威就試lap
聞落有陣正露丸味
飲落又唔覺

之前飲開日威
之後第一次試蘇威就係lap px cask
聽講口味就番亞洲人

我初試蘇威就試lap
聞落有陣正露丸味
飲落又唔覺

之前飲開日威
之後第一次試蘇威就係lap px cask
聽講口味就番亞洲人

px cask 我未飲過呀,只飲過18 同 selected cask
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞