[威士忌1]有無飲開都入黎吹兩咀

996 回覆
77 Like 1 Dislike
貪得意買左好撚大支Black label但發現齋既入唔到口
點算

ummmm試下落冰

試過都係入唔到口 聞到陣味個身就會打冷靜不過好舒服 平時係Club對開威士忌以為自己飲到
貪得意買左好撚大支Black label但發現齋既入唔到口
點算

ummmm試下落冰

試過都係入唔到口 聞到陣味個身就會打冷靜不過好舒服 平時係Club對開威士忌以為自己飲到

你喺club 飲開邊隻先?

ummmm試下落冰

就係black label
留名

ummmm試下落冰

其實係用black label樽裝red label俾你咋?
見高登/lihk 都有post 講

佢地都係用whatsapp gp 多

我自己搞個威士忌酒經 telegram group 唔知有冇巴打有興趣JOIN 呢?

https://telegram.me/joinchat/D5lvigs45dTpED6YLEtUrg

人仲係好少 大家都叫研究威士忌1-2年 歡迎各老手/新手 入黎吹酒經

終於有gp

ummmm試下落冰

其實係用black label樽裝red label俾你咋?

話唔埋溝好多水
lm

ummmm試下落冰

話唔埋溝好多水

唔會啦新開架喎,個人HighHigh地就乜酒都飲到架啦
大麻酒都幾Shot幾Shot咁飲
不過個人靜左落黎就入唔到口
Black Label溝Soda點睇?

話唔埋溝好多水

唔會啦新開架喎,個人HighHigh地就乜酒都飲到架啦
大麻酒都幾Shot幾Shot咁飲
不過個人靜左落黎就入唔到口
Black Label溝Soda點睇?

好難飲喎師兄
新手想飲 有冇邊隻易入口唔太貴

Glenfiddich 12, GlenDronach 12, Macallan 12
最近同朋友飲野吹水,試咗兩款威:
1. Glenmorangie 10 yo
2. Amrut fusion

第一款,堅有驚喜,輕身易入口之餘,after taste 有好強嘅雲呢拿味,好得

第二款,真心唔明點解喺whisky bible 有97分
味道輕peat 味,但辛辣有餘而餘韻不足。
總括一句:「朋友,你同我番印度食蕉」

Glenmorangie 10 我最近都去咗酒吧飲,唔係我杯茶

glenmorangie其實好麻麻,未執笠主要係因為夠平
岩岩係日本買左支竹鶴pure malt, 200蚊都唔洗,係咪垃圾黎 ?之前飲支響harmory 以經覺得好正

利申:飲開blacklabel 果類垃圾
留名
日威愛好姐揮手
日威愛好姐揮手

想問香港邊道有日本燒肉店果隻suntory highball 杯賣?
想問香港邊道有日本燒肉店果隻suntory highball 杯賣?

最直接就係問間鋪頭買,因為係跟貨送過去,無零售
有冇啲咩平嘢推介
有冇啲咩平嘢推介

第一頁

重口味揮手區
一但愛上Islay 重泥煤味就返唔到轉頭!

我是來留名的
留名

重口味揮手區

我是來留名的

飲開ardbeg應該對blasda麻麻地

重口味揮手區

我是來留名的

飲開ardbeg應該對blasda麻麻地

Blasda 真係一般
Ardbeg 最好飲都係Corryvreckan
新手留名

去完愛爾蘭鐘意左Jameson 有無巴打同好

Midleton
Bushmills
Teeling
愛爾蘭萬歲

redbreast

愛威未被人炒起,依家飲就最爽

邊到有得買?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞