[威士忌1]有無飲開都入黎吹兩咀

996 回覆
77 Like 1 Dislike
Glenfiddich點睇?
Glenfiddich點睇?

淡口,唔算太有個性,但抵屌、贏性價比
人喺日本有邊幾隻值得買黎試下
利申 飲緊余市nas
人喺日本有邊幾隻值得買黎試下
利申 飲緊余市nas

揀左廠先,nikka, suntory定Kirin
想買呢種有咩牌子可以推薦?thx 爸打
小弟上水啦
小弟上水啦

好耐無見巴打
買左支山崎18 ,上年新年比班仆街一晚飲曬

各位巴打覺得chieftain's點
各位巴打覺得chieftain's點

老酋長ib黎wo講緊邊隻
小弟上水啦

巴打都過左檔
小弟上水啦

新手飲緊依幾枝
另外訂左枝響17試下日威
新手飲緊依幾枝

支triple好冇飲?

下次買個decanter裝半枝酒嚟serve啦

用decanter 好有電影feel

用decanter 好有電影feel

倒入decanter同威士忌杯打光勁靚
仲有幾枝威士忌想清貨

Glenlivet 18 $750
Glenfiddich 21 $1100
竹鶴21 $1400
Macallan 12 $400
新手留名學嘢
飲左咁多年仲係jw 同chivas 冇長進過
飲左咁多年仲係jw 同chivas 冇長進過

1970 black label

依家既劈
啱啱去咗鴻源買Glendronach15, 已經升到$780
最抵死係我又真係買咗
仲要返到屋企睇返呢個post先諗到佢冇俾外盒我

返去有冇得問佢攞返個盒?
同埋之前嗰位巴打喺邊度見到$6XX?定係一過年全部加哂價?
啱啱去咗鴻源買Glendronach15, 已經升到$780
最抵死係我又真係買咗
仲要返到屋企睇返呢個post先諗到佢冇俾外盒我

返去有冇得問佢攞返個盒?
同埋之前嗰位巴打喺邊度見到$6XX?定係一過年全部加哂價?

我之前係佢度買係$680
返去問佢拎返個盒囉, 佢好nice既
同老細算做識, 吹到幾句水, 應該可以平做返680比我
新手飲緊依幾枝

支triple好冇飲?

我有支16年triple, 我覺得比12年純少少, 甜多少少之餘, 入口冇咁spicy

有冇巴打知呢支咩料?
啱啱經過免稅買嚟試下
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞