[威士忌1]有無飲開都入黎吹兩咀

996 回覆
77 Like 1 Dislike

啱啱揸車去開
買左枝試
有冇人飲過

啱啱揸車去開
買左枝試
有冇人飲過

睇返第一頁先知買錯
換返
留名學野

啱啱揸車去開
買左枝試
有冇人飲過

睇返第一頁先知買錯
換返

好彩你換得返
億升做緊買一送一個4支邊支值得玩下?
億升做緊買一送一個4支邊支值得玩下?

bunnahbhain
啱啱開左支dalmore 15
好香

呢支得
留名。
會唔會有 telegram group 可以 join?

啱啱揸車去開
買左枝試
有冇人飲過

睇返第一頁先知買錯
換返

好彩你換得返

本身個枝伏?
有無巴打買過 TTL Bourbon Cask?知唔知邊度有

啱啱揸車去開
買左枝試
有冇人飲過

睇返第一頁先知買錯
換返

好彩你換得返

本身個枝伏?

其實唔伏 冇咩特別啫

啱啱揸車去開
買左枝試
有冇人飲過

睇返第一頁先知買錯
換返

好彩你換得返

本身個枝伏?

其實唔伏 冇咩特別啫

都好彩

啱啱揸車去開
買左枝試
有冇人飲過

睇返第一頁先知買錯
換返

好彩你換得返

本身個枝伏?

其實唔伏 冇咩特別啫

唔係無特別 係直情無味道

啱啱揸車去開
買左枝試
有冇人飲過

睇返第一頁先知買錯
換返

好彩你換得返

本身個枝伏?

其實唔伏 冇咩特別啫

Glenlivet 係平,飲性價比,唔好期望有咩特色了

啱啱揸車去開
買左枝試
有冇人飲過

睇返第一頁先知買錯
換返

好彩你換得返

本身個枝伏?

其實唔伏 冇咩特別啫

兩枝同價同size
有無巴打買過 TTL Bourbon Cask?知唔知邊度有

南投?
前排有支就職特別版
好似威紅有
啱啱開左支dalmore 15
好香

呢支得

又唔貴
真心推薦

啱啱揸車去開
買左枝試
有冇人飲過

睇返第一頁先知買錯
換返

好彩你換得返

本身個枝伏?

其實唔伏 冇咩特別啫

兩枝同價同size

其實glenlivet 同glenfiddich 都係玩性價比,睇你喜好啦都係幾入門
鹿仔味道係偏向清淡,但我自己都幾鍾意15年
蜂蜜
依家飲緊呢枝,甜甜地又澎湃,之後苦苦地,啲味好複雜好似每嗒一下都唔同味
其實巴打你點睇Kavalan 呢隻牌子?我聽嘅飲評好兩極:有d話對得住台灣酒廠、性價比高;有d就話唔好飲,根本比唔上日威、蘇威。我就未試過
真係睇風格,酒都要夾人。Kavalan 係真係唔錯,因為好似呢枝咁唔話比大家知年份你會以為一定過10年,又厚又油,但係佢又有後生酒咁複雜、刺激。我個人黎講覺得不過不失,心血來潮先會飲一飲,反而佢枝波本原酒真心世界級,任何方面都兼顧到。日威蘇威其實地方同氣侯都似似地,你見日威好多時同蘇威比或者係蘇威風味,kavalan真係自立門戶,一飲就覺得與別不同。總括而言係kavalan飲下無妨,反正又平又抵玩,性價比真係高,巴打入手試過好飲咪再買。(我嗰陣貪佢送兩隻杯先買黎試 )P.S. 枝 Sherry cask 真心有啲哽,一杯就夠了。
飲多d Kavalan你應該會另有一番體會

係一種領悟

中得伏多既領悟
真係可以好撚難飲架
依家飲緊呢枝,甜甜地又澎湃,之後苦苦地,啲味好複雜好似每嗒一下都唔同味
其實巴打你點睇Kavalan 呢隻牌子?我聽嘅飲評好兩極:有d話對得住台灣酒廠、性價比高;有d就話唔好飲,根本比唔上日威、蘇威。我就未試過
真係睇風格,酒都要夾人。Kavalan 係真係唔錯,因為好似呢枝咁唔話比大家知年份你會以為一定過10年,又厚又油,但係佢又有後生酒咁複雜、刺激。我個人黎講覺得不過不失,心血來潮先會飲一飲,反而佢枝波本原酒真心世界級,任何方面都兼顧到。日威蘇威其實地方同氣侯都似似地,你見日威好多時同蘇威比或者係蘇威風味,kavalan真係自立門戶,一飲就覺得與別不同。總括而言係kavalan飲下無妨,反正又平又抵玩,性價比真係高,巴打入手試過好飲咪再買。(我嗰陣貪佢送兩隻杯先買黎試 )P.S. 枝 Sherry cask 真心有啲哽,一杯就夠了。
飲多d Kavalan你應該會另有一番體會

係一種領悟

估唔到有KAVALAN FANS
我飲過支紅色 同藍色(2014未拎獎之前) 覺得味道好澎湃,甚至有啲霸道.如果係對比起蘇威,冇嗰種味道層次同仔細. 但絕對對得起價錢
如果要推薦我會揀紅色

計 top fit 既話, 紅色可以贏藍色,
但藍色稍為穩定 d, 無紅色咁易一飲屌老母
而家越喝越少
香港威士忌炒得太勁啦,基本上每枝貴佢本身價錢一倍
唔係話俾唔起,不過真係條氣唔順

利申: MMA 金獎果桶都飲過,好飲,但實在中得太多伏
留個靚名

利申: MMA 金獎果桶都飲過,好飲,但實在中得太多伏

呢枝真心正
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞