[威士忌1]有無飲開都入黎吹兩咀

996 回覆
77 Like 1 Dislike

個人認為甜味over咗,近乎女人酒嘅feel

小弟新手甜得來易入口

想問邊度買到,新手係咪飲呢隻開始好? 咩都唔識,本身鍾意飲酒 想學野

呢支真心無誠意,甜度平衡差,木味蓋過威味,sherry味唔強,飲返12 sherry都無咁嬲

macallan 真心得12 sherry 性價比 比較高 其他就....
不過停左產既1824 series 點睇

個人認為fine oak 雖然較剛烈,同sherry有d唔同,但還可以

還可以,不過有得揀唔會飲fine oak

Aggar 買fine oak嘅不如俾多小小飲鹿頭15/ashantochen three wood,一支sherry強甜身,一支多變化nuts味濃,奶油果味香

小弟新手甜得來易入口

想問邊度買到,新手係咪飲呢隻開始好? 咩都唔識,本身鍾意飲酒 想學野

呢支真心無誠意,甜度平衡差,木味蓋過威味,sherry味唔強,飲返12 sherry都無咁嬲

macallan 真心得12 sherry 性價比 比較高 其他就....

個人認為fine oak 雖然較剛烈,同sherry有d唔同,但還可以

Aggar 買fine oak嘅不如俾多小小飲鹿頭15/ashantochen three wood,一支sherry強甜身,一支多變化nuts味濃,奶油果味香

Auchentoshan

小弟新手甜得來易入口

都認同。
Auchantoshen 12 我覺得都幾正

呢支泥煤蘇威大家點睇?
仲有Glenfiddich 15/18 yo差別值唔值個差價?

要試peat ,不如正正經經買支ardbeg 10 好過。
呢支Port charlotte heavy peat名不副實
有冇人會去Watson wine度買?行過見幾多選擇下

Watson s wine 狗都唔屌 去下尋麥,億升買啦,平好多

Ib可以去whisky library或者k11樓下果間,都值得行下睇下,我之前係whisky library買左支rock oyster cs,海風味,橘味,味輕柔帶辛 ,配生蠔一流
有冇人會去Watson wine度買?行過見幾多選擇下

Watson s wine 狗都唔屌 去下尋麥,億升買啦,平好多

Ib可以去whisky library或者k11樓下果間,都值得行下睇下,我之前係whisky library買左支rock oyster cs,海風味,橘味,味輕柔帶辛 ,配生蠔一流

求咸味rock oyster幾好
唔知隻bowmore vault edition正唔正

呢支泥煤蘇威大家點睇?
仲有Glenfiddich 15/18 yo差別值唔值個差價?

呢支Port charlotte heavy peat名不副實

因為呢支識人平讓畀我 順便試下peat
佢仲有支octomore但我諗唔好直接打大佬

平時都係飲日威同埋飲下macallan

開頭飲唔出同限定版12有乜分別,直至飲到一半開始發現越來越香甜,酒精味冇開頭咁重,易入口好多

個人認為甜味over咗,近乎女人酒嘅feel

小弟新手甜得來易入口

第一頁有介紹,可以睇睇先決定

好的 thanks

呢支泥煤蘇威大家點睇?

明將食劣食咩.....
我就唔太認同咁講
我飲過octomore
好似食煙肉咁既feel law
不過認同peat 試下ardbeg 同laphroaig 先

呢支泥煤蘇威大家點睇?

明將食劣食咩.....
我就唔太認同咁講
我飲過octomore
好似食煙肉咁既feel law
不過認同peat 試下ardbeg 同laphroaig 先

平平地試下印度支Paul john peat 呢支唔算好peaty看門口幾好
巴打們有冇試過 nikka whisky
我覺得好有果香得泥又唔會話太甜
而且價錢又唔係貴。
巴打們有冇試過 nikka whisky
我覺得好有果香得泥又唔會話太甜
而且價錢又唔係貴。

highball 幾好
去日本買咗支山崎2016特別版 妹下妹下 利申 唔識品威士忌 純粹覺得呢支幾好飲
賣威士忌的我留名

有冇折頭
留名
賣威士忌的我留名

想請問巴打有無賣,Glenfraclas 虎之選 海浪虎 2006 ?
有無人試過台威kavalan可以分享下有無咩特色

果味濃,易入口,抵飲,完

老老實實,台灣威自從係whisky bible拎完獎後愈來愈貴

老老實實,台灣威自從係whisky bible拎完獎後愈來愈貴

依家唔抵了,同埋單桶質素好飄忽又貴
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞