[威士忌1]有無飲開都入黎吹兩咀

996 回覆
77 Like 1 Dislike

GlenDronach 15?
鴻源/尋麥

一陣睇睇

我又覺得唔洗咁急買既
遲買一年最多貴1-2舊

佢買黎過年嘛

一陣睇睇

我又覺得唔洗咁急買既
遲買一年最多貴1-2舊

佢買黎過年嘛

其實差唔多成個月冇飲過酒啦,
有d掛住隻雪梨味
仲有幾枝威士忌想清貨

Glenlivet 18 $750
Glenfiddich 21 $1100
竹鶴21 $1400
Macallan 12 $400

巴打支老麥賣左未?
我想問而家仲有冇方法喺鴻源用$680買到GlenDronach 15
有冇巴打飲Irish whiskey?
有咩好介紹
雪梨桶除左多納,麥卡倫之外重有咩好介紹? 筆直$500內

$500 內你可以試下 glenfarclas 105 同 aberlour 10,另外雖然唔係純 sherry cask 但 glenmorangie lasanta 都唔錯。
仲有幾枝威士忌想清貨

Glenlivet 18 $750
Glenfiddich 21 $1100
竹鶴21 $1400
Macallan 12 $400

巴打支老麥賣左未?

未: siusiunew@hotmail.com
個GROUP 個link admin 轉左supergp
要post過
https://t.me/joinchat/AAAAAD8REeg7Om8ZzndvEQ
黎緊唔知幾時有whisky event
好想去
有無巴打飲過響 無年份版 係沖繩見到5000yen枝 好似幾抵屌 小弟只係入門級 係咪買得過
有無巴打飲過響 無年份版 係沖繩見到5000yen枝 好似幾抵屌 小弟只係入門級 係咪買得過

雖然中意飲cask strength
但係上個禮拜喺箱根間成城石井見到支響17 圍港紙八舊水唔洗 即刻屌左支

但係上個禮拜喺箱根間成城石井見到支響17 圍港紙八舊水唔洗 即刻屌左支

響17呢度見到最平都要15000 yen
無年份有無試過?

響17呢度見到最平都要15000 yen
無年份有無試過?

留名
上個月係東京一間酒舖,見到響21 hkd1700左右,仲要有好多貨,屌左兩支
但之後全程啲全舖頭唔好話21年,連無年份既都無貨,點解會咁
決定屌枝無年份 計返港幣$334 都抵屌嘅
未飲過既新手想係超市買威士忌試下先 有冇咩推介 最好講埋價錢大約幾多
未飲過既新手想係超市買威士忌試下先 有冇咩推介 最好講埋價錢大約幾多

巴打,唔好玩命。

超市如果你係講百佳、惠康嗰d,
多數都係得芝華士、black/red lable、king Robert II呢類,你飲完就會好憎威士忌

如果你去fusion、market place呢d,
都可能會有老麥12、鹿頭嘅,但個價比辦館、威館貴40-60不等。

都係去番辦館、威館買啦

巴打,唔好玩命。

超市如果你係講百佳、惠康嗰d,
多數都係得芝華士、black/red lable、king Robert II呢類,你飲完就會好憎威士忌

如果你去fusion、market place呢d,
都可能會有老麥12、鹿頭嘅,但個價比辦館、威館貴40-60不等。

都係去番辦館、威館買啦

Ok
惠康買有積分咪用左佢
上個月係東京一間酒舖,見到響21 hkd1700左右,仲要有好多貨,屌左兩支
但之後全程啲全舖頭唔好話21年,連無年份既都無貨,點解會咁

真係幾貴

買glenfiddich12啦
原因以下

1.平
2.易搵
3.口味易接受
4.我係打手
請問億x FB嘅老麥12E2好定格仔15好
請問億x FB嘅老麥12E2好定格仔15好

格仔即係乜
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞