[威士忌1]有無飲開都入黎吹兩咀

996 回覆
77 Like 1 Dislike
想買枝威士忌送禮 有咩推薦
問左尋麥話無貨
官網見啲人話要等一個月以上
仲有無其他地方會有?

應該冇
有係預左食炒價

唔一定要Norlan Glass嘅話, Glencairn都有水晶版聞香杯
http://www.glencairnwhiskyglass.com/1-glencairn-whisky-glass-660091177.html

呢款之前聽聞尋麥有得賣(依家唔知)
除咗尋麥, K11嘅Caskell都有賣呢款Glencairn杯同其他威士忌水晶杯, 亦都有decanter連杯套裝, 不過間舖開得喺K11你就預佢一定貴
新手買左支kavalan solist sherry

幾錢?
有冇包膠?

台灣買圍返700hkd左右
新手唔出包膠啦,費時衝出黎柒
btw cask strengh係咪要一定要兌水飲?呢支我唔兌真係試唔到,要兌少少先飲得出d味
問左尋麥話無貨
官網見啲人話要等一個月以上
仲有無其他地方會有?

應該冇
有係預左食炒價

唔一定要Norlan Glass嘅話, Glencairn都有水晶版聞香杯
http://www.glencairnwhiskyglass.com/1-glencairn-whisky-glass-660091177.html

呢款之前聽聞尋麥有得賣(依家唔知)
除咗尋麥, K11嘅Caskell都有賣呢款Glencairn杯同其他威士忌水晶杯, 亦都有decanter連杯套裝, 不過間舖開得喺K11你就預佢一定貴

我係官網訂左喇 希望月尾會到
唔該晒
想買枝威士忌送禮 有咩推薦

筆直如何?
對方平時飲開咩口味多?

幾錢?
有冇包膠?

btw cask strengh係咪要一定要兌水飲?呢支我唔兌真係試唔到,要兌少少先飲得出d味

冇話一定要加水既

你咪試下唔加水同加少少水分別

開頭飲唔出同限定版12有乜分別,直至飲到一半開始發現越來越香甜,酒精味冇開頭咁重,易入口好多

幾錢?
有冇包膠?

冇話一定要加水既

一開頭唔加d味就一下衝晒出黎,去得又快,試唔到d咩
加左少少水就開始有返層次

幾錢?
有冇包膠?

冇話一定要加水既

一開頭唔加d味就一下衝晒出黎,去得又快,試唔到d咩
加左少少水就開始有返層次

我之前都有支,不過飲曬

我係onrock, 等冰溶小小水出黎飲
直出我覺得冇乜aftertaste
白州響山崎都有 日威愛好者
咪買支竹17囉
不過你都買左杯
新手學飲

屋企有支balvenie 12
之前開左支響17

黎緊會去沖繩,個到有無d酒介紹?
最好唔好咁貴

開頭飲唔出同限定版12有乜分別,直至飲到一半開始發現越來越香甜,酒精味冇開頭咁重,易入口好多

個人認為甜味over咗,近乎女人酒嘅feel

小弟新手甜得來易入口

小弟新手甜得來易入口

想問邊度買到,新手係咪飲呢隻開始好? 咩都唔識,本身鍾意飲酒 想學野

小弟新手甜得來易入口

想問邊度買到,新手係咪飲呢隻開始好? 咩都唔識,本身鍾意飲酒 想學野

第一頁有介紹,可以睇睇先決定

GlenDronach我見到賣得好貴

平過macallan

都唔明點解要叫 人新飲就飲停產左既glendronach 15

平平地試隻glendronach 12咪算 岩飲咪繼續追

其實我唔理解有咩問題
不過係既okay, 咁大家試麥12/多納12啦

冇謂入坑買咁貴啦

入坑買左枝山崎12
不過未飲
有冇巴打去過洲際果個whisky fes 今年又有攪諗緊去唔去玩下
D master class 都有d classic 野試下

小弟新手甜得來易入口

呢支真心無誠意,甜度平衡差,木味蓋過威味,sherry味唔強,飲返12 sherry都無咁嬲

小弟新手甜得來易入口

呢支真心無誠意,甜度平衡差,木味蓋過威味,sherry味唔強,飲返12 sherry都無咁嬲

macallan 真心得12 sherry 性價比 比較高 其他就....
不過停左產既1824 series 點睇

小弟新手甜得來易入口

macallan 真心得12 sherry 性價比 比較高 其他就....

個人認為fine oak 雖然較剛烈,同sherry有d唔同,但還可以

呢支泥煤蘇威大家點睇?
仲有Glenfiddich 15/18 yo差別值唔值個差價?
https://www.facebook.com/whiskypeer/posts/1838343679754322

巴打們點睇依支酒?
我幾鐘意個label

小弟新手甜得來易入口

個人認為fine oak 雖然較剛烈,同sherry有d唔同,但還可以

還可以,不過有得揀唔會飲fine oak
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞