[威士忌1]有無飲開都入黎吹兩咀

996 回覆
77 Like 1 Dislike

重口味揮手區
一但愛上Islay 重泥煤味就返唔到轉頭!

我是來留名的

最左邊嗰枝10年係咪買少見少?
留名
多納12雪梨好正

重口味揮手區

我是來留名的

飲開ardbeg應該對blasda麻麻地

Blasda 真係一般
Ardbeg 最好飲都係Corryvreckan

鐘意重口味梗係supernova
岩岩係日本買左支竹鶴pure malt, 200蚊都唔洗,係咪垃圾黎 ?之前飲支響harmory 以經覺得好正

利申:飲開blacklabel 果類垃圾

垃圾
岩岩係日本買左支竹鶴pure malt, 200蚊都唔洗,係咪垃圾黎 ?之前飲支響harmory 以經覺得好正

利申:飲開blacklabel 果類垃圾

垃圾

唔好咁講 竹鶴pure malt 比起blacklabel黎講,一個食用級一個工業級

重口味揮手區

我是來留名的

我九月係台北機場免稅見見到仲有

重口味揮手區

我是來留名的

我去古稀買,仲有貨,唔覺咁罕有

How much?

How much?

唔過600

重口味揮手區

我是來留名的

買左Ardbeg Uigeadail未開
之前飲過10yo同Corryvrackan
正正正
留名學野

其中一部分
雪梨桶除左多納,麥卡倫之外重有咩好介紹? 筆直$500內

其中一部分

竹鶴21有冇巴打有評價,有人送左支比我我未捨得開

平時...咩都飲,依家盡試多啲
知多唔錯

其中一部分

知多唔錯

Legendary

How much?

唔過600

依隻係ardbeg 常規款

點會係稀有
睇完啲入門文都係一頭霧水
係咪要係12年左右學飲起
係咪出去買多幾支番黎學下試下
聞香杯同普通杯係咪要各買一個?
留名

應該話由平飲到貴,飲貴先你會先入為主平野都係廢
一開始都唔建議買幾支,唔鍾意就得個擺字,去bar飲返三五款唔同風格既,記低自己鍾意邊樣唔鍾意邊樣,咁你就可以建立自己既list,跟住先買。
聽人講永遠都係唔夠親身試,人地話好香你可能覺得臭過屎水。

其中一部分

知多唔錯

Legendary

竹17超香
響12,17;山崎12,18;竹鶴17,21;macallan 12,18;Glenvich 18; Glenfiddich 21。
想清一清d 貨, 價錢可議, 但求放出

M12幾錢

山奇12 幾銀?

應該話由平飲到貴,飲貴先你會先入為主平野都係廢
一開始都唔建議買幾支,唔鍾意就得個擺字,去bar飲返三五款唔同風格既,記低自己鍾意邊樣唔鍾意邊樣,咁你就可以建立自己既list,跟住先買。
聽人講永遠都係唔夠親身試,人地話好香你可能覺得臭過屎水。

咁杯嘅問題呢巴打
屋企得支麥卡倫12
響12,17;山崎12,18;竹鶴17,21;macallan 12,18;Glenvich 18; Glenfiddich 21。
想清一清d 貨, 價錢可議, 但求放出

M12幾錢

山奇12 幾銀?

響同山崎12幾錢
新手又黎留名

我想問 九龍區有咩地方買威會比較好呀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞