[威士忌1]有無飲開都入黎吹兩咀

996 回覆
77 Like 1 Dislike
Btw 小弟有支響21
聞上去好好重乾花味 我個人已經麻麻地
入口係好飲既 個人覺得似幾種水果既味溝埋一齊咁
飲完個感覺有d平淡,講印象,
余市10年我反而仲有印象

試過有一次飲住用電腦飲下飲下放左成個鐘
甜撚到以為飲緊維他茶

響21 overall 飲係好飲,不過唔太岩我口味
飲完其實就覺得佢呢個價錢好撚笨柒
3500Hks
本身想試日威諗住叫frd係日本幫我買支響, 但係佢幫我入左lee支 有無人飲過? 聽講係新野

Btw 小弟有支響21

甜撚到以為飲緊維他茶

3500Hks

響17我覺得算係個味道同價錢都平衡了。
再上d 去到響21,真心覺得太貴。

似乎巴打比較鍾意重口味野、日威輕口味你麻麻喎。

巴打,近年Black label 嘅味真係唔得喎,唔知blened咗乜Q出嚟。

新手試blended,平嘅就響NAS,捨得比多少少嘅就響17吧。

同樣係blended, 呢枝點睇

之前見過酒行賣$350上落

雀仔我就未飲過,但聽聞都係麻麻

花多眼亂
唔知揀邊支好
不如搵位師兄講下邊支闆最順最易入口最好果香

Aberlour 12 double cask應該可以滿足晒你嘅要求,$550到,不過係single malt黎,其實blend同single malt都一樣混合左唔同酒桶嘅酒,不過blend混合多間酒廠嘅酒,而single malt只混合同一酒廠嘅酒

Thanks!
如果再貴少少有咩選擇?(又係咁ge 要求

Aberlour 18,千鬆啲

Thanks
咁多位巴打知唔知邊到仲有多納15買
想買返支比自己做生日禮物做紀念
去旅行都會買支酒留念

fb 成日見人放

有冇分行貨水貨個啲? 因為無單 驚買左假野
新手唔識分
fb見人放 820 買唔買得過?

唔係macallan jw個d好少係假

琴日行過鴻源見有賣$780

今日開咗支多納15,暫時覺得易入口,入口甜度高過macallan 12 LE少少,但飲完唔似得M12咁甜完就辛辣,多納15就有層次,多咗回味,最後聞香方面冇M12咁香,小弟新手總結,入門single sherry威貴少少都值得買多納15
去旅行都會買支酒留念

fb 成日見人放

新手唔識分

今日開咗支多納15,暫時覺得易入口,入口甜度高過macallan 12 LE少少,但飲完唔似得M12咁甜完就辛辣,多納15就有層次,多咗回味,最後聞香方面冇M12咁香,小弟新手總結,入門single sherry威貴少少都值得買多納15

今日開咗支多納15,暫時覺得易入口,入口甜度高過macallan 12 LE少少,但飲完唔似得M12 DC咁甜完就辛辣,多納15就有層次,多咗回味,最後聞香方面冇M12咁香,小弟新手總結,入門single sherry威貴少少都值得買多納15
,上面打漏嘢
Btw 小弟有支響21

甜撚到以為飲緊維他茶

3500Hks

響17我覺得算係個味道同價錢都平衡了。
再上d 去到響21,真心覺得太貴。

似乎巴打比較鍾意重口味野、日威輕口味你麻麻喎。

試過既都唔小,
但暫時真係最鍾意重泥媒海水味既威士忌
飲左一年到,留名等學野
去旅行都會買支酒留念

fb 成日見人放

新手唔識分

今日開咗支多納15,暫時覺得易入口,入口甜度高過macallan 12 LE少少,但飲完唔似得M12 DC咁甜完就辛辣,多納15就有層次,多咗回味,最後聞香方面冇M12咁香,小弟新手總結,入門single sherry威貴少少都值得買多納15
,上面打漏嘢

多納12 呢

fb 成日見人放

新手唔識分

,上面打漏嘢

多納12 呢

窮撚新手,想試多d款,但又冇錢,見$800樓下,情人節冇女,唯有自己搵嘢玩下,咁就忍唔住就買咗

新手唔識分

,上面打漏嘢

多納12 呢

窮撚新手,想試多d款,但又冇錢,見$800樓下,情人節冇女,唯有自己搵嘢玩下,咁就忍唔住就買咗

情人節自己係屋企歎咪仲爽
有咩好慶祝
幾百蚊食餐飯不如一支岩自己飲既威士忌飲一個月
http://www.hkwhiskyfestival.com

各位高手們覺得,值唔值得去?
or 有無巴打想一齊去分享下品飲經驗??
http://www.hkwhiskyfestival.com

各位高手們覺得,值唔值得去?
or 有無巴打想一齊去分享下品飲經驗??

係咪高手都去啦

masterclass 咁多
我都報左
冇杯冇冰
唔怪得大家話一枝都有排飲
岩岩開左枝山崎12 我明了
好難飲 第一次試
好難飲 第一次試

同之前去飲既個枝hennessy xo一樣
好難飲 第一次試

仲死

覺得難飲仲麻煩

冇飲過起碼仲賣到

飲左就真係唔知點

反正夏天就到
含住一大啖 噴蚊會好玩D
好難飲 第一次試

仲死

覺得難飲仲麻煩

冇飲過起碼仲賣到

飲左就真係唔知點

反正夏天就到

係隻隻都差唔多定點
上網睇 d人飲完話有咩味咩味
點知
好難飲 第一次試

仲死

覺得難飲仲麻煩

冇飲過起碼仲賣到

飲左就真係唔知點

反正夏天就到

係隻隻都差唔多定點
點知

其實好唔好飲好主觀既

我飲既時候的確D味好難形容
用D 你上網睇到d 乜乜味 係會比較貼切
當然佢講n隻 會有1-2隻配對到

岩岩飲緊秩父綠葉

比我印象幾好
有唔少鬼佬推介Jameson,新手岩唔岩?
好難飲 第一次試

仲死

覺得難飲仲麻煩

冇飲過起碼仲賣到

飲左就真係唔知點

反正夏天就到

係隻隻都差唔多定點
點知

其實好唔好飲好主觀既

岩岩飲緊秩父綠葉

比我印象幾好

真係無下次

另有冇人提供可以點樣快d飲哂佢方法
例如溝咩飲
好難飲 第一次試

仲死

覺得難飲仲麻煩

冇飲過起碼仲賣到

飲左就真係唔知點

反正夏天就到

係隻隻都差唔多定點
點知

其實好唔好飲好主觀既

岩岩飲緊秩父綠葉

比我印象幾好

真係無下次

例如溝咩飲

加冰,加得多會變到好淡
好難飲 第一次試

仲死

覺得難飲仲麻煩

冇飲過起碼仲賣到

飲左就真係唔知點

反正夏天就到

係隻隻都差唔多定點
點知

其實好唔好飲好主觀既

岩岩飲緊秩父綠葉

比我印象幾好

真係無下次

例如溝咩飲

加冰,加得多會變到好淡

溝可樂變鐵打酒
好難飲 第一次試

仲死

覺得難飲仲麻煩

冇飲過起碼仲賣到

飲左就真係唔知點

反正夏天就到

係隻隻都差唔多定點
點知

其實好唔好飲好主觀既

岩岩飲緊秩父綠葉

比我印象幾好

真係無下次

例如溝咩飲

加冰,加得多會變到好淡

溝可樂變鐵打酒

溝ginger ale
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞