[威士忌1]有無飲開都入黎吹兩咀

996 回覆
77 Like 1 Dislike
新手飲第二支想買支一千蚊到
岩岩飲完highland park 12
買GlenDronach 15 定Macallen 好

GlenDronach 15

亂入比多支推介
Bowmore15

仲有冇其他介紹
見高登/lihk 都有post 講

佢地都係用whatsapp gp 多

我自己搞個威士忌酒經 telegram group 唔知有冇巴打有興趣JOIN 呢?

https://telegram.me/joinchat/D5lvigs45dTpED6YLEtUrg

人仲係好少 大家都叫研究威士忌1-2年 歡迎各老手/新手 入黎吹酒經
新手飲第二支想買支一千蚊到

岩岩飲完highland park 12

買GlenDronach 15 定Macallen 好

GlenDronach 15

亂入比多支推介

Bowmore15

仲有冇其他介紹

介紹想要乜先 1000樓下大把選擇
TALISKER 10 同LAGAVULIN 16 都幾好
前者煙燻 後面泥煤做得幾好

利申: MMA 金獎果桶都飲過,好飲,但實在中得太多伏

呢枝真心正

試過vinho覺得太哽燒喉嚨
呢枝會唔會都係咁?

呢枝真心正

呢枝會唔會都係咁?

呢枝飲口smooth啲,vinho同sherry oak係比較哽
土豪

呢枝真心正

呢枝會唔會都係咁?

呢枝飲口smooth啲,vinho同sherry oak係比較哽

張相果支咪又係Sherry,
根本支支都唔同
有冇同好喜歡係屋企上網打機個時 一邊打一邊飲

一路FIFA一路嘆Talisker10/18

我邊飲octamore 邊打LOL,個反應好遲鈍,連位都唔識走。要troll人跌牌,飲威最好

無論做緊乜野時都可以飲
睇緊戲, 聽緊歌, hea 緊, 趕緊 report, 食緊飯,etc. 想飲就飲

反而平時鐘意飲啤酒
睇心情飲Whisky

同道中人
而家越喝越少
香港威士忌炒得太勁啦,基本上每枝貴佢本身價錢一倍
唔係話俾唔起,不過真係條氣唔順

無錯!
唔係飲唔起
但唔想做水魚

呢枝真心正

呢枝會唔會都係咁?

根本支支都唔同

我意思係sherry vs vinho 兩枝都哽,但係硬比sherry 會舒服啲
枝枝唔同但係出入唔應該大,如果唔係未必有人買啦

呢枝真心正

呢枝會唔會都係咁?

根本支支都唔同

我意思係sherry vs vinho 兩枝都哽,但係硬比sherry 會舒服啲
枝枝唔同但係出入唔應該大,如果唔係未必有人買啦

出入大到你唔信
新手留名

去完愛爾蘭鐘意左Jameson 有無巴打同好
新手留名

同班鬼仔玩,飲jameson shot, 一晚十幾二十shot, 到依家諗起個陣甜味都想嘔
新手留名

Midleton
Bushmills
Teeling
愛爾蘭萬歲
新手留名

同班鬼仔玩,飲jameson shot, 一晚十幾二十shot, 到依家諗起個陣甜味都想嘔

威士忌是用來慢慢品嚐的
新手留名

威士忌是用來慢慢品嚐的

老老柒柒 jameson有咩好品
最近同朋友飲野吹水,試咗兩款威:
1. Glenmorangie 10 yo
2. Amrut fusion

第一款,堅有驚喜,輕身易入口之餘,after taste 有好強嘅雲呢拿味,好得

第二款,真心唔明點解喺whisky bible 有97分
味道輕peat 味,但辛辣有餘而餘韻不足。
總括一句:「朋友,你同我番印度食蕉」

第一款,堅有驚喜,輕身易入口之餘,after taste 有好強嘅雲呢拿味,好得

Glenmorangie 10 我最近都去咗酒吧飲,唔係我杯茶
新手留名

Midleton
Bushmills
Teeling
愛爾蘭萬歲

我試過佢D 大路野
都一般

但飲過隻midleton dair ghaelach 就真係幾正

Glenmorangie 10 我最近都去咗酒吧飲,唔係我杯茶

可能我對呢杯本身無乜期望。
之前喺偉成試過glenmorangie 12 ,無甚特別(有可能係我試唔真),
今次反而屎忽痕試10,完全超乎我預期
新手留名

Midleton
Bushmills
Teeling
愛爾蘭萬歲

redbreast

愛威未被人炒起,依家飲就最爽
新手想飲 有冇邊隻易入口唔太貴
貪得意買左好撚大支Black label但發現齋既入唔到口
點算
點算

ummmm試下落冰
點算

ummmm試下落冰

都係溝綠茶、可樂,
或者學整 whisky sour 啦

節哀順變
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞