[威士忌1]有無飲開都入黎吹兩咀

996 回覆
77 Like 1 Dislike

唔係,一個人飲
可能個杯比較大,飲下一杯飲下一杯咁就飲晒

唔係飲得快就好既
買2隻聞香杯返去慢慢斟慢慢飲啦

擔心佢肝有事多啲

唔知幾日無見,果位巴打身體點呢

未有巴打酒精中毒見報, 應該冇乜事(好似係)
Glengoyne 21 真係幾正
入左枝nikka from barrel
有冇巴絲試過網上買酒? (唔係淘寶)
見到外國master of malt, the whisky exchange嗰啲網站好多酒辦, 350ml樽裝, 但係運費好甘同埋好似未計酒稅

嗚呀點解香港啲舖頭淨係得大樽裝

想入手!等你review
見到外國master of malt, the whisky exchange嗰啲網站好多酒辦, 350ml樽裝, 但係運費好甘同埋好似未計酒稅

想玩酒辦? 考慮下去台灣入

其實係飲唔到咁多同埋有啲酒未試過怕中伏(之前去ginger都試唔少但始終有啲酒款冇)

去台灣買係咪話飛過去買?
我有排都去唔到台灣, 所以諗緊上網買酒(但係連稅應該好貴)

偏甜
我鐘意

偏甜
我鐘意

有d vanilla 味 之後有d辣

唔係,一個人飲
可能個杯比較大,飲下一杯飲下一杯咁就飲晒

唔係飲得快就好既
買2隻聞香杯返去慢慢斟慢慢飲啦

擔心佢肝有事多啲

唔知幾日無見,果位巴打身體點呢

未有巴打酒精中毒見報, 應該冇乜事(好似係)

無事,不過抖左幾日
飲完第2日去跑步都仲連續跑到10個圈,平時跑到20個
但隔左幾日一飲2罐啤酒就頭痛,平時明明飲到7,8罐

其實係飲唔到咁多同埋有啲酒未試過怕中伏(之前去ginger都試唔少但始終有啲酒款冇)

去台灣買係咪話飛過去買?
我有排都去唔到台灣, 所以諗緊上網買酒(但係連稅應該好貴)

去開ginger

飛過去買真係抵好多, 我都係台北運左支哥尼21

如果怕中伏不如都係去bar試左先, 試埋先入囉
係ginger試3款都係幾舊姐
新手學野
想問下post置頂嗰個ginger beginner set 仲有冇?一條友去會唔會好awkward?
Thx a lot
有冇巴打飲開Glenlivet
新手學野
想問下post置頂嗰個ginger beginner set 仲有冇?一條友去會唔會好awkward?
Thx a lot

12月中去過仲有beginner set, 不過老闆之前話遲啲會改menu (主要係改成專門offer威士忌, 清咗啲冇庫存嘅酒同紅白酒烈酒之類, 所以beginner set應該仲喺度)
如果之前飲過威可以直接上intermediate set, beginner淨係可以揀$90樓下酒款, intermediate用總金額計會多好多酒揀

一條友去冇乜所謂, 橫掂去得清吧都係淨飲多 (除非你諗住帶條女去曬命or賣弄對威嘅知識去溝女)最緊要其實係識得點入舖頭我第一次去唔知係趟門推極都推唔開
新手學野
Thx a lot

12月中去過仲有beginner set, 不過老闆之前話遲啲會改menu (主要係改成專門offer威士忌, 清咗啲冇庫存嘅酒同紅白酒烈酒之類, 所以beginner set應該仲喺度)
如果之前飲過威可以直接上intermediate set, beginner淨係可以揀$90樓下酒款, intermediate用總金額計會多好多酒揀

一條友去冇乜所謂, 橫掂去得清吧都係淨飲多 (除非你諗住帶條女去曬命or賣弄對威嘅知識去溝女)最緊要其實係識得點入舖頭我第一次去唔知係趟門推極都推唔開

感謝 我一條友,哪有女?
新手學野
Thx a lot

Beginner set同intermediate set分別幾錢?
新手學野
Thx a lot

Beginner set同intermediate set分別幾錢?

上次去係$120同$250
留名
好想再入多支多納15

6xx
未咁快要食炒價
不過可以入定兩三支先

會再出
不過再出未必係同一樣野
anyway, 依支野性價比高,雪莉whisky入門之一,好似之前見過有人寫過tn

我都好想飲

關二哥飲還飲, 唔好餵埋比關平
買左支山崎18 ,上年新年比班仆街一晚飲曬

正路1支飲1-3個月

正路1支飲1-3個月

成班fd飲,一晚吹一支唔難。
尤其日威輕身易入口,飲飲下好易追酒飲。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞