[威士忌1]有無飲開都入黎吹兩咀

996 回覆
77 Like 1 Dislike
請問億x FB嘅老麥12E2好定格仔15好

有冇試過highland park 18?

格仔即係乜

其實想話多納,新手亂改名莫怪

新手真係唔識,只知道暫時對雪梨比較大興趣,希望試住一千樓下嘅款,慢慢來,想巴打介紹下

格仔即係乜

新手就唔好追15 啦 飲都未飲過多納
飲過幾支便嘢好似叫"格蘭傑'',老麥12,老麥12double cask,同細支裝山崎,山崎最易入口最甜,格蘭傑最唔好飲,想搵隻$700~$1000試下有冇分別,見樓上有巴打推多納15,所以有興趣
飲過幾支便嘢好似叫"格蘭傑'',老麥12,老麥12double cask,同細支裝山崎,山崎最易入口最甜,格蘭傑最唔好飲,想搵隻$700~$1000試下有冇分別,見樓上有巴打推多納15,所以有興趣

不如試吓highland park 18,我覺得好正,飲落有toffee sweetness and smoking finish.
利申:新手一名

不如試吓highland park 18,我覺得好正,飲落有toffee sweetness and smoking finish.
利申:新手一名

依支我買咗$1080

新手真係唔識,只知道暫時對雪梨比較大興趣,希望試住一千樓下嘅款,慢慢來,想巴打介紹下

尋晚去Ginger 試左支老麥E2, 雖然都係sherry但我覺得有啲spicy, 唔太岩我口味
如果你要我揀, 我都係會唔買多納15

格仔即係乜

又冇話新唔新手既
高年份亦都唔係一定好飲啲定點
最緊要係試岩自己口味

尋晚去Ginger 試左支老麥E2, 雖然都係sherry但我覺得有啲spicy, 唔太岩我口味
如果你要我揀, 我都係會唔買多納15

我都係會買多納15
手殘打錯字sorry

格仔即係乜

又冇話新唔新手既
高年份亦都唔係一定好飲啲定點
最緊要係試岩自己口味

唔係講高年份
連多納個味係點都唔太清楚

不如飲下普款先追一追停產款
反正過多年買咪最多貴多少少ge
有無巴打想約出黎交流下?
留明
我買左枝山崎12
想問後面有個label 痴住話咩 料飲店樣專用 有效期xxxxxxxx
係咪要呢個日期內飲完?
我買左枝山崎12
想問後面有個label 痴住話咩 料飲店樣專用 有效期xxxxxxxx
係咪要呢個日期內飲完?

whisky邊有有效日期
我買左枝山崎12
係咪要呢個日期內飲完?

咁個個咩日期來的?
我買左枝山崎12
係咪要呢個日期內飲完?

咁個個咩日期來的?

有冇圖睇下
威士忌唔驚啦
留個名
新手學緊飲
屋企有4支不過全部都就黎飲哂
有無高手可以推介d純波本桶熟成嘅蘇威,
或者同一酒廠,相近年份/or NAS嘅不同酒桶熟成嘅酒 ??
Eg .,Glenlivent Nàdurra系列( oloroso/ American first fill)
(原諒我1999

留個名
新手學緊飲

留個名
新手學緊飲

有冇圖睇下
想入tg group 但係條lin 唔work
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞