[威士忌1]有無飲開都入黎吹兩咀

996 回覆
77 Like 1 Dislike

新手有無飲邊隻開始飲先好啲
我乜都飲架

新手試下 macallan 12 / auchentoshan 12 / glenmorangie 10 / bowmore 15先吧

如想試下日威,可以搵支響NAS 試下佢嗰種balance 輕口感。

如果想挑下peat呢隻大佬機,ardbeg 10係平靚正,但我驚你覺得重口味、從此討厭peat味。
所以可試下port charlotte heavy peat,唔好比個名呃到你,呢支喺peat野嚟講唔算重口味的。

咁一於由 ardbeg 開始飲起
大概幾錢

貴極600有找
呢支成利行好似無
你去世光、古稀睇吧

唔該哂巴打
過2日去睇下先
d杯好靚

其中一部分

支富士山麓有咩評價
係日本買左支未開

我當佢係藥水

Blacklabel都不相伯仲,陣膠味真係世界級

neat飲方為大師傅

之前唱k neat飲blacklabel,重要好似平時咁聞香+係個口停留一陣,最後個餘韻係陣膠味

neat飲方為大師傅

之前唱k neat飲blacklabel,重要好似平時咁聞香+係個口停留一陣,最後個餘韻係陣膠味

Black label 真係平時同fd 劈酒先飲

neat飲方為大師傅

我覺得飲入口已有種工業火酒味。

飲其他威我唔會劏,但飲BL三個shot即劏

neat飲方為大師傅

有冇飲過charcoal mellowed JD, 其實唔錯
有無巴打知而家響12 17 、白州12、官城12 日本而家咩價位?
有無巴打知而家響12 17 、白州12、官城12 日本而家咩價位?

就黎去日本,新手想學飲。想試下買支返屋企,每日似一兩杯咁。
有咩推介,想買埋酒杯。鍾意加冰飲。
就黎去日本,新手想學飲。想試下買支返屋企,每日似一兩杯咁。
有咩推介,想買埋酒杯。鍾意加冰飲。

響17/ 白州12/ 竹17
酒杯去山崎廠買

香港賣緊1100

香港賣緊1100

去買支返黎先
唔知有冇時間去買埋杯。
其實貴杯同平杯有咩分別? 我知唔同形狀既杯有唔同用處。但同形狀既,唔同價錢牌子既,有咩唔同?
我見有啲人話日本城二三十蚊果啲都差不多,有啲又話唔同。

巴打 ,邊間鋪黎?都幾齊貨

大阪黑門市場入面有一間d響幾平
另外心斎橋附近橫巷有幾間d貨好齊 只收現金唔收卡

大阪黑門市場入面有一間d響幾平
另外心斎橋附近橫巷有幾間d貨好齊 只收現金唔收卡

東京有咩好地方?

香港賣緊1100

響17 賣緊$的1100?
邊到有?
有啲興趣
平時飲jackdaniel,有時先飲下macallan12!點解冇人提jackdaniel,你班有錢人唔當佢係威士忌?

jd既話 比狗飲

唔係就溝可樂算啦

+1 jd 溝可樂/ gingle ale only

香港賣緊1100

邊到有?
有啲興趣

Facebook group ~$1150

neat飲方為大師傅

之前唔識死咁吹左半支,劏到呀媽都唔認得

新手有無飲邊隻開始飲先好啲
我乜都飲架

新手試下 macallan 12 / auchentoshan 12 / glenmorangie 10 / bowmore 15先吧

如想試下日威,可以搵支響NAS 試下佢嗰種balance 輕口感。

如果想挑下peat呢隻大佬機,ardbeg 10係平靚正,但我驚你覺得重口味、從此討厭peat味。
所以可試下port charlotte heavy peat,唔好比個名呃到你,呢支喺peat野嚟講唔算重口味的。

咁一於由 ardbeg 開始飲起
大概幾錢

貴極600有找
呢支成利行好似無
你去世光、古稀睇吧

唔該哂巴打
過2日去睇下先

最後買左 glenmorangie
因為地點關係我去左成利行
果然係無 ardbeg
最近開始迷上威士忌 第一次飲係係台北既whiskybar飲 試左六七款 最令我回味既係ardbeg dark cove之後係機場買左支coreyvreckan番屋企 依家日日都心思思去飲番杯 呢到有無ardbeg撚?

香港賣緊1100

邊到有?
有啲興趣

點解我入啲group啲人放得咁柒貴

邊到有?
有啲興趣

點解我入啲group啲人放得咁柒貴

有人放到1300
所以都唔會係group 買 一係去尋麥一係去日本先買幾支
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞