LIHKG機械鍵盤及電容軸集中討論區(45) |

978 回覆
4 Like 2 Dislike
以我理解raffle應該只係指個MOQ係遠少過需求量,所以買要抽(而唔係平時開團先到先得);成件事係同塊board好唔好係無關係
同埋感覺上artisan keycaps要開限制團仲合理過board要開,因為人手手工
買左套件入坑留名學野
想搵到自己心水嘅cap同軸真係難 睇到眼花
想問下香港有冇邊度有多d軸可以試摸?
咩套件

我都係上網買 呢2年買買下都幾千蚊
有興仲可以點樣買到
怒喵cyberboard買完即刻糧尾
諗住淘一堆軸試下先睇純文字好難感受
本身用開咩軸, 壓力大唔大
想Thock定Clacky
https://shimo.im/forms/N2A1gaJ45VhdvjqD/fill

佢要用強國Google Form 先比你買到
本身用開cherry啡 依家搵緊類青軸想搵d好似青軸咁嘈又唔大壓力嘅軸

師兄們點睇凱華嘅軸?
尋日係淘寶睇片睇岩左呢兩款 顏色同聲都好岩心水
但係未買過驚中伏

知夏軸
都有興趣 不過收左套透明cap
搞到軸要搵岩顏色好似加大左難度俾自己
極地狐同知夏都出名
極地孤碎d
知夏按掣手感輕

但近來新出既碎碎冰軸啱我多
碎得黎有阻力感
聲音無咁尖/吵
發覺cherry個玉軸打字用都幾正
唔洗太太力input, 似紅軸, 但係又好有feedback
好少唔係支製,尤其係ano finish外國手工仲係有段距離,所以唔少外國designer都係搵中國啲廠做
可以跟下klc 宜家kevin成日都搵到啲designer同佢出collab 另外都係嗰啲singa/ geon/ akb例牌嘢
你諗下如果佢係做,邊會冇人買。moq從來都唔係問題,只係個designer想唔想做咁多嘢啫。要一個月qc同運成千隻board嘅話比你做唔做
Thx有啲唔方便,又要一堆帳號
有兩個巴打問HI8SE9月9日晚8點補貨, 入門款塞綿75套件, 唔算靚仔, 不喜勿看

請問各位師兄香港邊到有得買realforce見到淘寶好似mark up唔少
日本買啦 或者amazon寄集運
香港好似地獄道有

又幾靚 買佢定買hibi隻hibiki好
hibiki啦 CK啲QC真係…
Hi
想問吓鍾意用開100% layout (其實我淨係要上下左右唔好迫埋左右兩邊, 上面啲功能仔有冇都唔緊要 同埋要返num pad)
係咪得100% 或者80 + num pad呢兩個選項

仲有依d
有時見到啲客制化賣得幾百個Raffle 咁出
都想佢地用啲好既代工廠,反正都係東莞深圳果幾間 Finishing唔得就哂左個設計
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞