LIHKG機械鍵盤及電容軸集中討論區(45) |

978 回覆
4 Like 2 Dislike
買少一兩隻crush咪買到 太多人跟風買完啲"Best $200 mechanical keyboard"之後又買番同一個price bracket嘅board 咁點玩啲high end嘢
我係,次次3揀1 最後3隻買哂
想買隻係家人訓緊果陣打機,KT68冰靜軸係咪靜音最好選擇,幾一千蚊
有link?
Crush80大貨
又忍到手無買
加少少上evo880, Crush80根本賣唔出
賣完左 原來係同一間店第二條Link

隻白勁靚
係,Crush 做左10000 隻,慢慢賣都得,EVO 得幾千隻

仲有海外市場幫佢食
兩部都幾好,$1000樓下都冇乜對手

EVO 就血統好,結構精巧啲 (雖然第一水變左敗北),有設計,低前高,唔漏軸,用靚啲既Keycap

Crush 平啲,重多500克,軸聲音還原度好,手感均一,2.4Ghz 穩定,鍵帽有兩種俾你揀
賣晒啦
叫EVO80, 啱啱下咗架,等佢重新做貨上新,睇著篇IC 先

https://www.zfrontier.com/app/flow/NroPlYLRRJmx
係,所以等第2批

不過有評測都試咗就算個鈹銅掂到,對聲音同手感都唔會有太大影響,太部份都係靠綿

EVO 堆綿吸音強,出到黎偏悶,上脆軸都低頻,睇個人偏好,外國咁鐘意Thock 就應該好Buy
唔該晒你覆我 我係因為咁啱上一隻垃圾keychorn 壞左 有堆粉金喺手 所以先想搵bare bone 砌返 想砌白色
用緊Azoth 本來諗住mod 下,但最近見出咗azoth extreme
雖然貴,但睇咗啲review 講到好似正好多咁同唔洗mod 已經好好

有冇手足兩隻都有/用過。 覺得exteme 買唔買得過? 買返黎唔打算mod 直接用
粉金係咪即係TTC 金粉v2?擺耐咗隻腳好易會氧化

RS2 4.0 有Barebone 賣

不過呢一刻啲快拆TKL 低玩啲
買!
唔計價錢買得過

打落去個Feel係好實淨,尤其係嗰隻Tactile ,Mon 又靚,個殼無咩空腔音,吸震好

客制化好難砌到呢個水準,佢所有嘢都調校到好精密

不過都有好多人將佢再Mod, 我就覺得冇咩必要
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞