LIHKG機械鍵盤及電容軸集中討論區(45) |

978 回覆
4 Like 2 Dislike
入手左Pt1/75 Very Peri
買左先知冇燈
不過都冇所謂,下次要留意清楚
QK 都有燈
原本仲諗緊crush 80定evo 80玩下既時間
又出左隻wave 75,依家應該直屌wave 75(如果搶到)

十年八年前買左隻deck 同filco二代,以為自己已經爆機既。呢排先睇返,估唔到KB會update得咁快
熱潮唔同,唔會爆機

以前個個Cherry青軸,而家多數人用類紅軸

幾年時玩吸音減共震玩Thock又塞綿又潤軸

而家塞綿成熟哂有埋廠潤就玩番無綿沙感
依家出主流既軸係咪都冇左之前Cherry 茶青果D 段落FEEL?
全部都係直上直落?
主流係紅 linear
但係啡 tactile都仲算係幾人要所以都keep住有人出,尤其係分支咗提前段落軸出嚟 (early bump tactile)
青就真係少咗,或者有一部份啡都已經好嘈同埋有奇特force curve
Suit80係咪唔放底棉會好啲
感覺放左用gasket又好似放棄左個結構
三年前嘅Owlab名物,佢同Jelly 改變咗而家量產Gasket 嘅生態

佢出果時本身都係Gasket + Leaf Spring,本身都有塊Poron 跟

我見有人玩半綿半OG
想買隻磁軸黎打機
睇中左rog ace hfx
wave 75可以邊到搶?
今朝見到條淘寶link已經死咗
就咁搵PMO旗艦店睇新品
但如果c80食到淘寶雙11優惠好似又可以平多100
期待WOB 出98以上
Luminkey 98 成1.5k,Top 又冇RGB
不過Num Pad 可以換左右
Wave 又秒哂
LK98出咗定價喇咩?
我勁有興趣
又秒,點先搶到
好似會18號補貨但佢保價15日,唔知會唔會雙11大貨
群管理員話同Luminkey 80 差不多
頭先想入,佢分左兩批放貨
但隻Pt1/75 仲未砌,唔搞住
始終等緊一隻98以上2U0
唔知WOB會唔會玩雙11,反正唔急用睇定先之後可能仲平

BTW仲有雪青版依家
打錯係青竹 但俾人秒掃左

WAVE75 原來仲有得自己配旋鈕
個價仲要咁平, 其他廠點玩
Pt1/75 好多都到左貨, 正面真係好一般

Foamless黎講啲聲好似有少少怪, 啲Comment 都話有少少共震, 雖然TOP 都預左
旋鈕我都有見到,但係邊到搵到? 淘寶搵左下都唔太覺有
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞