LIHKG機械鍵盤及電容軸集中討論區(45) |

978 回覆
4 Like 2 Dislike
同問,如果 65 % 目前仲有無其他可以推薦一下呢?因為想要埋個方向鍵
Lele65 Oasis65 Cover65 Zoom65 Luminkey65

一堆
Cover65盲盒曾經想入
XVX M67 兩舊幾光污染首選
習慣左用數字鍵盤打字
其實都試過平價80鍵盤
都係些許唔慣
用緊Nuphy 75v2
盲入 手感紮實 聲都唔嘈 夠重唔會走
Wireless/ bluetooth reconnect算幾快又穩
Low profit keyboard 好似得佢最好

係有時用用下會bug卡住 要重開reconnect一次就ok 一個月一次左右

以前用過keychron 同隻韓國嘢 so far呢隻最滿意
Thanks 巴打 特價中即入
矮軸Keychron 唔掂 (同Logitech 差唔多),Lofree 同Nuphy 好太多

Cowberry 好正,公司呢啲Open area 用,細細聲,仲要實物好靚

但我未斷連過,仲好快
啱啱買咗隻crush80暖月白
想搵套全白底黑字keycap換
有冇好介紹
keykobo bow
想問吓有冇好似咁樣 num pad + TKL/75% 嘅
其實想要100% 不過好似冇乜款揀
98 又唔太鍾意個layout
想要同一個風格嘅num pad + keyboard
大家有冇咩建議
另外想問
Wooting 60HE+ 同 NuPhy Air60 HE(見到好似新出)

大家會點揀呀?好似 wooting 買返黎改動可以比較多,但就貴 d,NuPhy 就 1000 蚊就落到樓,wooting 好似 set 野加埋都千尾…
full size southpaw幾乎無人出過,幾年先有一隻出
原因係你可以輕易好似我咁,將個獨立numpad放去TKL左邊咪得
最大通常係Q12嗰種1800 southpaw,或者Q14係Alice southpaw
唔使左右
I mean 普通嘅num pad
純粹見到上面大家推薦嘅 tkl/75 都好似冇出num pad
你想要一套同料?
Keychron咪有Q3 (Max) + Q0 (Max)
Meletrix Zoom TKL + Zoom Pad
KBDfans Tado + Taco Pad
Glorious GMMK
KeysMe Lunar01 + 02
想問下有冇師兄知道香港邊到可以維修keyboard G913入左水d燈係咁閃
落左單買萬磁王
到時包膠下同asus d軸個穩定性係咪一樣咁好
前排入左隻Keychron K8 pro, 但日日屋企公司兩邊走拎住都幾重
所以想買多隻放公司用
想問下用開REALFORCE既師兄重量如何?
利申見到R2TL-US3-IV(二手)都平平地有少興
請問有冇巴打試過 lofree block?
介乎咩軸
本身用緊 keychone k4 青軸
想轉隻靜啲嘅
我都係揀咗cowberry
佢唔算靜 但至少唔覺得佢係噪音

可以真係比其他裝置干擾 我滑鼠keyboard耳機 全部唔同牌子 各自有一個Receiver 不過卡住頻率唔係好高就冇理佢啦 我都唔知有冇Firmware update

我仲係用緊原廠套Key cap 因為冇透明所以都熄埋燈 續航覺得幾好 我都唔記得上一次叉電係幾時

佢電量提示可以較長着 不過我覺得冇乜必要 着紅燈先差都冇問題
點睇Wooting 60 HE+?
原來crush80有得直運
揀咗集運
內地段免運,香港段廿幾三十
你可以當有少少似集運咁樣,你同一個checkout夾多幾件其他店嘅野買,個運費會著數d
若果擺房唔想嘈到隔離
cowberry 係咪都算響?
茶會唔會啱啲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞