LIHKG機械鍵盤及電容軸集中討論區(45) |

978 回覆
4 Like 2 Dislike
Profile 啱既可以玩呢隻,可以話係2018 Massdrop 隻Holy Panda 2024 版 中間都有六七代出現過

都係BSUN/YOK出

http://e.tb.cn/h.gMADRAK47Rr6RbD?tk=NDlj359YXHL

【活動即將結束】XY Studio 赫特軸 補貨 2.68元

限時團購價2.68元,明天截團恢復每日價3.18元
軸體類型:十字加長軸芯五腳提前段落軸
上蓋材質:客製化半乳透複合改質高分子PC+閃粉
軸芯材質:POK
下蓋材質:改質PA12
觸發壓力:40克
觸底壓力:49克
觸發行程:2.0mm
觸底行程:3.5mm
鈀金合金接點 原始Panda Switch部分動靜片結構
客製進口銀鈀金線20.5mm單段加長彈簧
廠潤油脂方案:特調3203改質潤滑油脂 乾膜油
代 工 廠 :BSUN/YOK(旭華電子)
rainy75紅色返貨
有D想屌一隻
差唔多全部翻齊 值得紀念
KPRO靜音紅/靜音灰雪軸夠做
TTC冰靜軸V2唔太值個差價
呢度有無人有玩TGR
好似janev3 rubrehose 呢類
第一次玩自組想問下

如果我自組可唔可以用Keychron Q HE隻軸隊落去QMK嘅板到定係個軸只可以隊返Q HE嘅板
暫時磁軸係無標準,唔同牌子之間多數唔兼容,但同一牌子多數得
而QMK係個firmware,同軸底用咩制式係無掛鉤
不過Keychron個case,佢寫「QMK」嗰d款就係用普通cherry底hotswap,而佢HE款係用Gateron磁軸底,兩者唔兼容
明白 感謝你
有無人知邊度有倉頡碼嘅機械鍵盤賣,咩軸都得
想問下各有宜家有邊隻鍵盤值得買,2年前入手左一隻QK65 ,想換隻80或以上,唔介意等,budget 2-3k
咁QK80MK2
唔該巴打
bookmark左下次買
暫時轉左oring加gasket後好滿意
琴日買左alpaca諗住用嚟砌隻zoom75 v3

好能想要cycle 8紫色
留意緊隻gentle lucy
仲以為未開始
一直tb 都搵唔到. 網站又搵唔到link
係咪應該無曬?
好似淨係有開入group團購
見佢個狂卷價我會睇定啲先,實有地方cut corner
不過淨睇相佢d色係鍍得幾靚
搶唔到evo80砂金,等下round再搶
qk80mk2係好靚,原本好想買,但最失敗係80竟然冇左navigation下面嗰行,可以skip
邊隻先

EVO80 第一批某啲色賣左超過一日都有得賣
好多買家都收到了, 都出左好多開箱Review
你可以收藏定先, 6日後第二批上架

C80R 同QK80MK2未有, 我諗佢地都係睇定先, EVO玩爛市搞到WOB 同QK群屌哂鬼
哦原來我miss咗個TB團購,仲以為佢淨做入group
佢會長期TB有貨, 似Rainy75 同Luminkey咁

不過當時入Group 會係果晚7:59:59 分拎到條Link, 再8點開賣, 限制用Bot 搶

暫時睇無咩伏, 用呢個價買到呢個做工都無得輸了, 2年前要$2000+ 先得

大可以賣千幾蚊, 係估唔到咁會賣呢個價錢玩爛個市場
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞