LIHKG機械鍵盤及電容軸集中討論區(45) |

978 回覆
4 Like 2 Dislike
想問吓喺公司(好多其他藍牙devices嘅情況下)用Luminkey藍牙穩唔穩定?

依家喺公司度用緊Leopold FC980M silent red 個人好似冇乜存在感
我以為前行者係劣野
想衝
之前係

但出X87之後就好左好多,銷量超埋其他大廠升到87 配列冠軍
反而ilovbee 98好似幾啱用
有2UO
80%最好
粵拼打字要用到pageup/down 同方向鍵
穩定

冇存在感就冇人覺得你返緊工,但係又唔可以太大聲

琴日帶咗幾隻軸番工試,最後揀咗隻有少少彈片音既TTC Y3 悶軸放左一邊
80%磁軸應該只有venom 87/88(以我所知)
聽講最近會再賣可以留意下
係,我有隻87,都好正,成1KG 咁重

但個底好硬

佢個觸感仲硬過啲TOP
有冇75%膠推薦
邊隻最抵玩
Mchose G75Pro

狼蛛F75

200 內,好有驚喜
想買WAVE75 留意,有部分炒車
快拆好鬆,嚴重既輕輕拎起都甩
有部分就搖幾吓就甩
好似頭一兩水必炒咁,好彩睇左人開箱先
蔗渣價量產 > 韮菜beta tester > feedback改良 > R2 / reboot > loop
冇得用螺絲校鬆緊?
個快拆bearing問題掛
食死咗入去兩個金屬波嗰隻,入面彈弓唔夠力,我估
其實Crush80初發都係咁
有得較有一個半個話較到最緊都甩
有好多就跟風狂搖,我都覺得佢地較都冇較就話鬆
我係個群睇左好多片,其實好多都係冇較就屌
https://youtu.be/ce9ekMJGFG8?si=d8j2g8MsCuAndi-q
pt1/75
Alexotos 評價好好
我仲未齊料砌
TKD出品係第二個水平,衣家仲要開新line
不過75%我無興趣所以skip住先
第時出TKL / full size我死硬
個群入面講,下一隻就係pt1/100
好似兩個月內出
我一路想砌隻full size end game
之前忍到Carolina Mech Fossil同埋Seal 篆 103
TKD都出埋真係搞不撚掂
係咪一定要入群買
佢呢隻個numpad任砌係好吸引(我其實用開1U +掣)

不過屌啱啱先敗咗隻LK98
800定 入群
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞