LIHKG機械鍵盤及電容軸集中討論區(45) |

978 回覆
4 Like 2 Dislike
純粹好鍾意TKD D 色,不過都係搶唔到首選孔雀綠
下隻好似出Pt1/100,希望有孔雀綠
試完朋友隻honey peach v2覺得好正同夠靜
有冇d類似既推介?
原來聽日就賣, 到而家都唔講幾錢

【阿花一图流】17款热门·静音轴体 横评/推荐丨2024年7月期丨高特XCJZ多巴胺腹灵静音灰雪力驰LUCY雏菊黄阿米洛紫罗兰凯华生椰拿铁孤岛等
可以睇睇,全靜音
得3色 1500以上,有d 硬食既感覺
不睇評測,聲係幾好
一致性就差少少
高特水密桃V2, 好耐, 出左有一年半

而家出到V3, 都係幾毫子一粒, 性價比最高既靜音軸

佢係靜但手感唔係個個鐘意, 因為底有硅膠
因為嫌Honey Peach太"肉", 打落去無確認感
你可以靜音灰雪
可以當佢係Honey Peach v4
呢個配列, 仲要玩換位, 就算行TOP, 都預左一致性唔會好
但個設計睇落幾靚
以我手上隻LK65個質素我完全唔會懷疑佢地已經盡做
同埋1500嘅可swap numpad 98% pre-built真心唔貴
不過LK80都已經1688人仔架喇喎
頭先一路揸住車都竟然搶到wave75原來又係秒掃
https://www.youtube.com/watch?v=wT4NKOVzHxk
本身對隻綠色無咩興趣,但睇完條片有少少改觀
係keycap難襯d
你粒Y3 呢
其實嗰三隻色配呢Set Keycap都靚
幾經辛苦終於喺鹹魚買到,炒價仲要俾埋運費而家Hi8SE用緊 都爽
不過佢差唔多做啱晒所有野,又有PC top可揀
full size本身已經少選擇
37xx衣家Haven TKL R2貨尾都係賣緊同一個價,遲吓Haven 103應該一定四千幾
前排開團啱啱發貨嗰隻篆Seal 103都係做三千幾
隻藍色幾靚,都想睇埋Haven 103

Wave 第二水 18號
琴日8點,秒清都幾難搶
開了,1660減200=1460,抵屌過隻TKL喎
btw原本F13 F14嗰個位有Lumino75嗰隻mon仔,衣家無咗變做兩粒掣
想問叉電問題
平時你地會插電腦定叉電話個socket叉?

我隻c80好似搵唔到話可以插socket, 一直都插電腦叉
驚爆炸
睇情況
仲想響枱繼續用咪插腦,不過要switch一switch input
想擺開一面咪插牛叉;衣家用得type-C佢塊daughter board已經一定支援USB-PD,無咩好怕,你驚咪最多唔好叉過夜,睇實佢叉
btw隻C80跌電都算幾快吓,唔開RGB都係,開咗就更快
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞