LIHKG機械鍵盤及電容軸集中討論區(45) |

978 回覆
4 Like 2 Dislike
Discord驗證之後有個section比你賣嘢
咁想問吓其實係咪有個tg group 我一㩒條link佢話條link expired
應該唔係,$5 粒我曾經買過幾粒
今晚八點有琴晚下架應該係去咗點貨
Crush80Reboot 咁多巴打買,反而EVO80 好似無
新牌頭但又做量唔多所以無留意就miss咗(包括我)
定價咁進取令人唔敢做白老鼠住
Crush如果奶野起碼叫大把人陪,同埋都叫全晚任買俾人慢慢諗
有時間幫手試試bluetooth大休眠
有無手足中意自己買pcb同殼砌鍵盤
睇評語似真,係呢個Price range
俾你地毒咗買rainy75
忍唔住手入埋隻c80 reboot
希望無伏, 唔知會唔會rainy75 開始個種驚喜
有貨喎
但啱啱先買完rainy
收到hi8se d軸算可以但d keycap真係搞不撚掂
黃金巴有冇國產keycap推介
Rainy75 果時係好驚喜

上年年尾可以賣近千蚊既太件, 幾百蚊就買到, 仲要砌埋比你, 而且調到好Clacky又配啱軸風信子V2, 又有VIA 又有設計, 食正條水, 掀起左量產鋁既序幕, 仲有好多CNC加工廠自己玩爛市
唔熟Keycap, 我多數玩軸同埋套件, 我估好多都係大陸做, 可能買錯Clone 唔知, 之前買過GMK 體驗唔多好; 自己幾十同幾百我都買過, 清一色都係Dye-sub, 淘寶我鐘意鍵帽館, Keyspire, Cat Keys, $400有找; Clone 既話日當午, 神婆外設都唔差, 多數<$200, PBT%>90, 厚度去到1.7mm 以上. FBB 多款但係貴上面2間$100而家抄得太似

下面頭3隻花巧啲巴準備入手一隻, 最底果3款Retro既買左而且用緊

我都被踢左好耐, 佢地好有錢同埋玩到好高階

我年頭玩cycle7, neo80, luminkey, 無咩巴打理, 佢地傾kibou, kohaku, tgr jane, derivatie (唔知有無串錯), 仲有好多出得150隻果d 稀有品, 好似唔多啱嘴型

都唔好意思比佢地知我入手埋rainy75 之後就睇zfrontier, reddit多
Crush80 暖銀又賣晒
又慳返八舊水
今次整左10000個佢話每日上架2000,你聽日可以再買
Crush80 暖銀明明頭先睇兩次都有 你咁啱睇果時無

每隻色每套Keycap 200隻左右
我諗因為隻暖銀睇圖係做得最靚
WOB感覺係鍍個finishing專過電泳,而偏啡嘅銀係比較少見,佢又未至於香檳金/咖啡色
同埋塊銅色石洗weight又係最sharp
我自己都係暖煙銀/星象黑/青霽藍果隻揀, 另外一隻啲圖太銀配唔到Keycap, 電泳遠睇太似膠所以無咩感覺, 似塗左層乳膠漆

上強國網搵到兩段Reboot暖煙銀

https://www.bilibili.com/video/BV1wGpBefESR/?share_source=copy_web&vd_source=60ad2be2b17d91f77d9ea339095794c8&t=9

https://www.bilibili.com/video/BV1KbsMeWEyA/?share_source=copy_web&vd_source=60ad2be2b17d91f77d9ea339095794c8&t=145

BTW呢一刻又有暖煙銀賣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞