LIHKG機械鍵盤及電容軸集中討論區(45) |

978 回覆
4 Like 2 Dislike
日森平?
係,近排經常10-15%OFF
有冇人有Y3軸48g可以賣俾我 或者我用Y1x軸40g換
有冇推介
而家用緊Glorious Panda
其實再推上去唔會有太大分別 可能睇吓INFI100, 機械蜂X100咁,再上去嘅都係啲設計同埋啲鋁嘅雕刻,加上呢個配列聲音同手感都唔會話好好

青龍去到第四代FR4 + TTC 烈焰紅軸 + VIA 已經算係比較高級

不過手痕就啱,建議你繼續買
我都係食炒先買到返嚟,睇吓佢月中會唔會再有

可以睇吓拿鐵軸,或者哈迪斯V2 都差唔多
我都想食炒 但就係連食炒都唔識食 搞唔掂on9鹹魚
搶過兩輪都搶唔到
y1x如何?
我覺得幾好 聲脆響 手感順滑 不過我唔鍾意用太輕所以40g唔啱我
用過,性價比好高 隻Z1 又係
隻隻都又順又平
Z1真係好平 平到唔敢買
我有幾粒,絕對性價比好,但太平唔想用

軸呢啲野

Blind Test 既話就會發現同價錢無關
等佢下Round 到時有剩再賣比巴打
我可能記錯,但又見啲QQ 群講V2,而家搵唔番圖
Luminkey 係襟睇,簡約得黎有啲氣質,佢隻銀我好鐘意
因為依家打落去 有啲制禁落去感覺唔一致
係咪軸問題,試吓換

不過大配列啲聲音一致性真係好難調

字母區同數字區差別好大
佢哋可能講緊Lumino75取代之前隻Luminkey75,當佢係V2?
觀塘2KF長期擺隻銀色80+WoB keycap,我次次見到都覺得全間舖最好睇係佢
如果想換軸有無介紹淨係打字 似紅軸 睇過啲jj軸之類 評價都係麻麻哋
JJ係靜音軸所以係另一個賽道

而家啲軸90%都係類紅,你Prefer乜嘢聲乜嘢鍵程。買啲試軸體驗包就最啱,我買10隻軸出嚟先揀到一隻鍾意

響軸呢一年我鍾意HMX 出既,心海/風信子V2/紫薇/Cheese

悶就喺近期大熱JJK 出既就Y3

中間就鐘意,環諾焦糖拿鐵V2 ,凱華出既BCP/雪頂可可

差唔多每個星期都換所以都冇話邊隻好
原來有體驗包買買黎玩下先
https://www.bilibili.com/read/cv34356727/?spm_id_from=333.999.0.0

軸有太多, 上表個表5月已經唔同哂, 差唔多一日出一隻軸, 我已經放棄左追,人人個評分唔同, 我個分都同佢差好遠

佢有十幾張圖我是但貼幾張圖比你參考

NEO75..來了........
Crush 80之前係極地海
今次Reboot 係雪頂可可
悶軸嘅話邊一隻好啲
如果你之前買左Crush 80而又係極地海軸既, 同客服講番, 佢會送一罐90粒既雪頂可可軸比你, 仲包郵' 極地海軸悶啲, 不過容易啞聲, 所以雪頂可可軸好好多, 凱華唔會差得去邊, 佢都唔算悶仲有少少沙感

悶軸嘅話近期大熱Y3, 賣親都斷貨, 其餘可以試 拿鐵軸, V1軸, 哈迪斯V2 都係好悶
請問filco嘅無綫拍唔拍得住 logitech嘅無綫技術電腦放廳用,主機距離keyboard大約3米。
用緊g913tkl
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞