LIHKG機械鍵盤及電容軸集中討論區(45) |

978 回覆
4 Like 2 Dislike
加入購物車嗰度揀options 你要取消預設值先
仲有C80R特別色要係其他店買
呢一刻買C80R,新出低玩啲,快拆,Anodized 220目

迫到Meletrix Zoom 75 TIGA 都升到220目
Neo 75點睇
想要75多啲
75% 我覺得Hi8 SE最抵屌,粒旋鈕好好扭,不過唔好對佢跟機嘅軸同cap有期望
我自己就換埋平頭哥沉金定位板+公主軸v4
啱啱咪出咗cycle7.5 邊使neo/ zoom
想問下爸打 有冇60推薦? 睇緊nuphy air60 he 同 v2, halo65 幾款但未揀到 定有其他牌子抵玩
Pare65
60或以下真係要睇自己想要咩layout先
尤其右下角mods / shift點界隻隻都有少少唔同
左移64多幾粒掣自定義
Neo75 同Rainy75好唔同
變化多好多, 可有綿無綿, 手感好唔同, 上軸既聲音都好唔同, 上下限都高
價錢都唔同, 唔係貴都可以入, 或者樓上既打入Cycle都可以, Cycle7 玩過一牌, 好好
HI8SE 入左唔怕蝕, 三舊幾好實用, 旋鈕質素好
有自己軸既可以入
佢跟機果啲軸出去都無人收, 回彈唔強
係芭比軸好少少, 可以當番工打字用, 輕手

有旋鈕仲有隻FurycubeF75, 斷咗幾個月貨, 而家終於有番
外型靚, 陽極靚, 但結構做得唔夠Rainy/HI8好, 啲聲唔夠實, 要自己改內膽

EVO80第二批會於2024年9月29日12:00 在JD「億傑鍵盤專營店」準時上架

https://item.jd.com/10118495149530.html
其實點樣判斷可唔可以玩冇棉
HI75又玩唔玩得
除咗自己買嚟試,要一個唔係收錢賣廣告嘅用家報告
有時d貴盤,有口啤嘅老牌maker等等佢出隻新你會有信心佢唔會依賴foam,甚至個build都預你foamless
睇片聽聲最無用,N咁多個因素可以影響,收音錄音同埋你speaker等等
Foamless最好用1.6mm pcb
睇PCB

軟彈就1.2mm開槽PCB, 玩Gasket, 塞啲綿塞到滿, 通常廠計好哂綿既厚度, 夾哂係keyboard中間, 軟彈又吸音

無棉就1.6mm不開槽PCB(配鋁定), 硬好多, 音色無修正, 你當影相無開filter咁

無話邊個好, 有人鐘意棍波有人鐘意自動波, 有人鐘意凍檸荼同熱奶茶

HI75就係前者, 仲公認tune得好好, 非常thock
啱啱砌好隻XD64
鋁框+不鏽鋼定位+透光底+PTG64B pcb+暗黑之眼軸
今晚又有Y3軸搶 有冇攻略點樣可以搶得快啲?
開免密支付

最好搶48克
點解最好48g?
不過我自己都係用開45g 所以都係會搶48
因為佢48克用落好似40克以下咁,太潤
自己改彈簧點睇
屌你老母又搶唔到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞