LIHKG機械鍵盤及電容軸集中討論區(45) |

978 回覆
4 Like 2 Dislike
買, 攻頂
已經買左原版成五舊水
我知, 你等10月10買Rainy75RT 拆軸出黎自用再放套件應該低好多

或者等人放拆機軸
磁軸拎嚟連技快到外掛咁
FPS影響反而唔大,我覺得主要睇隻mouse同自已夾唔夾
睇隻game個movement對瞄準影響大唔大,例如CS要停定先準,TF2 scout行得好撚快

跑online自從我用左磁軸開場落地冇人快過我 快到好似小學雞個時用按鍵精靈咁。
我打CS2用100g zaku軸,條彈弓硬咗無咁易誤觸同埋鬆手嗰下利落好多
現實係咪呢啲聲?我拍親都同現實好大分別

你打落去都重,應該幾好Feel,呢啲自組套件,我鐘意放重軸
換完萬磁王打左幾場機
我想講stem wobble對rapid trigger好撚重要
我由lekker轉去萬磁王都feel到WASD準左好多
因為stem wobble勁既話rapid trigger好容易誤觸
較大D距離,整D死區
用左幾年Razer綠軸,覺得係時間換啦。由機械鍵盤及電容軸集中討論區(40) 爬到(45)。大約知道想要咩,主要係想打機&扮工。打機為主 FPS

鍵盤: 75% + 數字 or 98% 都可以
要有扭扭 (轉大細聲)
Linear
可改但短期都唔會搞住
開盒就係沉聲為佳
可少一個Software就少一個
唔介意淘佬

睇緊NJ98, Rainy 75, Crush80 Re, M1W V3
雖然有D無扭扭,但CNC好吸引
磁唔磁軸暫時未有定案

Budge大約1500內,當然高汁又用唔曬budge就個肝無咁硬化。
睇下各位巴絲有無更好既建議。如建議一黎就自組唔買成品都可以
係,而家基本上就係,換走Lekker 同Gateron 磁玉,放TTC 萬磁王上去,效能直接提升

Rainy75RT 評測出左,萬磁王啲聲好可愛 效能好癲喎

iPhone 直錄無分別,100g 線性zaku軸
stem wobble都係冇asus光軸咁穩
想請教下75% UP、無線 (prefer 2.4ghz) 、非淘寶有冇咩好選擇呀?
唔該哂咁多位
諗唔到, 比得起$1500 又無理由唔玩鋁
你果幾隻, Crush80 Re 好少少不過無扭; 或者EVO80仲啱, 因為開盒就係沉聲
75% HI8SE 就係鋁又沉聲, 不過唔知搵咩Numpad搭佢
類98% 青龍4.0 有扭又係98%, 但唔係鋁, 開盒就係脆聲, 要換軸先係沉
真係睇到頭都大埋。
EVO80之前睇你地有講過先hold住
睇多左幾隻有扭扭,你地有無建議?
Monsgeek M1W V3 HE
lemokey p1 pro
Dareu Ek75

如果照你咁講HI8SE 可以滿足大部分要求,只係加個NUM PAD。

現時好多選擇,唔知點入坑
拎咗隻crush80返公司
雪頂可可軸打落係清脆 唔係太thock
冇乜wobble
同埋真係好重
買rog隻96 光軸
真心有諗過ROG Azoth唔extreme,有朋友買左試左兩手,開盒把聲好好聽。又試過下keychron 佢D聲感覺都okay但key cap高左D。
同時諗同一價錢買其他可能可以有更好。所以搵大家俾下意見
其實可以,佢又有畢值
EVO80 更新左,前嗰幾日貼咗Link,京東,放心入

Lemonkey 疑似係SKN 青鳥換色,你可以對比下

Monsgeek 同Dareu 唔係太熟
Extreme 真係鍾意先買

Keychron 可以放棄,而家睇返變到非常唔抵玩,我諗打個七折先會考慮
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞