LIHKG機械鍵盤及電容軸集中討論區(45) |

978 回覆
4 Like 2 Dislike
雖然唔係幾鍾意75,但銅底咁既價錢真係好吸引,又要破財…
係呀金粉v2 我冇拆到出嚟係咪都係會容易氧化?
Thanks! 信你! 落咗單
隻c80 reboot 上手有驚喜
暖銀實物靚過相
除咗個角位斜睇有個好細嘅印
咁嘅價錢 真係完全收貨
係,WOB 自己開咗個區整CNC,開到220目
呢個價冇得輸
我嗰件都收咗,隻色真係意外地靚,張product相完全show唔到
btw佢雖然支援VIA不過都幾基本吓,勁多QMK command做唔到
不過七八舊水無嘢好講
你哋其實有幾多個keyboard?
買過15個左右,Keep 緊5隻
gx87點睇
性價比好高 係個樣太似QK
每個月買左兩隻 (屋企75 + 公司99)
暫時諗唔到借口買多隻
擺公司有numpad會好好多
但係靚既96好少
Crush80 收左貨請問點開電源?第一次機械鍵盤🙏
拆咗個capslock 就見到
得左,多謝你
想問吓師兄有冇睇過skyloong gk104 pro
見佢平平哋諗住入隻嚟玩吓
第一隻機械鍵盤就咁識玩揀客製量產踫珠快拆
香港間飛馬有得賣, 外國都有少少知名度
想玩佢就入, 大配列又Mon又計數機
聲同手感就同75/87 配列無得比, 揀抹茶拿鐵軸會好少少
我見zenox同埋2000fun都有得賣
主要都係買嚟粗用,都唔會擺喺屋企用,所以都諗緊買佢定係買另外一隻再平啲aula f75
F75 同 GK104 差好遠 我鐘意75 配多啲
$200 人仔最好應該係MCHOSE G75Pro, 前行者X87

隻zoom65 v3終於到左
但佢個結構真係太複雜 裝起上嚟好無安全感
電鍍同造功比起同價位真係麻麻地......
唯一係個MON又比想像靚
之前都係跟巴打推FILCO 去試咗隻黑軸就入咗手了
近期諗住買多隻返公司用 去咗轉黃金睇下

樓主推個堆現成好似都唔見有DISPLAY出黎畀人試

見到好多牌子 如果唔計啲電莖牌子 Logitech Razer個啲
其實係咪清一色大陸牌黎 Keychron SKYLOONG Sikakeyb
日韓個堆係咪得返網購? 同埋堆大陸牌子都好貴下 有啲仲貴過FILCO
有冇巴打玩過 對唔對得住個價位 例如Sikakeyb 要1500上 THX
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞