LIHKG機械鍵盤及電容軸集中討論區(45) |

978 回覆
4 Like 2 Dislike
咁抵玩?有興趣
未用過唔敢答你 但wooting一定最穩陣
邊會有人咁覺得,預左無性價比

最後照玩,custom prebuilt 雙修
點解要換?本身果隻有問題?
原裝嗰隻按壓壓力好似大啲

wooting 純睇config 就好一般,都係買佢塊pcb 同driver,買到即用,有問題最少有人答

不過巴打上面貼嗰款原來都好多人用
即係如果用圓通要自己拎上大陸寄? 香港就只可以用順豐?
用緊 Keychron K3 V2 成日打錯字,想換 NuPhy Air75 V2
係要自己拎上去,再自己約圓通上黎收,都算方便,係煩在要返大陸一轉,或者真係托朋友幫手帶

閒魚入面預約速遞員上門就$8-$12/KG,但閒魚有得揀自己約,就$5/KG,咁佢就會就咁俾個速遞員電話你,我會早一日用微信加佢電話,講定邊個時間我會喺邊度跟住去就會上嚟拎

變相買賣都易,因為個運費好平

香港我指二手平台得Carousell 同FB,無閒魚。有啲買家唔面交用順豐成$28/KG,講講吓就會冇乜人想買,所以鍵盤呢啲幾十蚊幾百蚊嘅嘢買賣都難,個時間成本同成本都高
我有後者,質素應該好過Keychron

不過你諗清楚,因為隻 Air 都好易打錯

Compact layout + Low Profile 我隻手搞唔掂,易摸錯,確認感唔夠
好想玩鹹魚 但係真係所有嘢都好唔香港friendly 完全搞唔掂
淘佬就好好多
我想知係因為粒 keycap 比起正常 size keyboard 細咗,容易打錯,定係有其他原因
我用公司嗰啲 Lenovo 又唔見會打錯
係,對比Carousell ,個App 好好,有好多唔同類型嘅產品,乜狗屎垃圾都有,又同啲速遞公司整合晒

而且佢會做中介,你收咗貨,按確認,先會過返錢俾個賣家

不過佢太多限制,最煩係唔比用支付寶香港
Wooting80he炒家全家生cancer
自己落order等多陣算
用過Nuphy Air 75v2 2個月,佢每一星期必斷線一次
無線?我 K3 V2 平時會插住線用
係,當時係長用2.4Ghz
無問題 但磁玉無論係打擊感、回彈定打鍵音都好好多
我都係聽日到
已經收到wooting 80HE white zinc alloy
初步感想
D聲好撚正
D RGB好撚光, 配埋白色殼真係好多光污染
但係stem wobble都係有D
我之前隻asus光軸穩好多
Carousell有條仆街夠膽死
今日開post賣60he
仲要話全新未用過
原因話撳掣買多咗個
係買多咗個你折包裝托咩
仲要有follow開係人都知80he今個星期delivery
軸用返原廠定係gateron jade
lekker v2
原裝
#408 有圖,Lekker 係晃少少

上星期唔記得喺Youtube/Bilibili 有磁軸對比,有幾隻橫向評測
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞