紙盒藏屍案主角歐陽炳強因病過身 再度呼冤堅稱從冇殺人

783 回覆
8 Like 7 Dislike
唔係話無遲咩?但我睇果時好奇怪點解10點半關舖,12點幾先返到屋企?
死者唔會講大話?
https://youtu.be/GcaXAwVBwCQ?si=5nX5xRe2rmYZnDRJ

入面有神探貝亞真人演出 佢講得好合理 歐陽就係兇手
8點閂門
佢打卡走係10點3
佢由跑馬地搭巴士返觀塘係要一個鐘
其實你前設左個證人講大話
之後既野討論落去冇意思
你可以堅持你信既版本但冇實證支持
無錯睇下神探具亞段片 1979 年拍

佢真係好勁

,https://youtu.be/GcaXAwVBwCQ?si=5nX5xRe2rmYZnDRJ
所以第一下佢同學講既野反映唔到事實(唔一定佢講大話),咁發生既事可能有誤差,人對時間拿捏唔係好準,更何況佢應該都係16歲左右
犯人有可能處理過件衫 如漂 燙過都會
唔係證人講大話 而係死者講大話
出門前夠話去登報 但事實上又好似冇登
咁佢話已經喺巴士站 而事實上唔喺巴士站就唔合理?
2個鐘返到屋企太耐,但好似無講過果日特別晏?
睇下貝亞點講啦https://youtu.be/GcaXAwVBwCQ?si=5nX5xRe2rmYZnDRJ

犯人想做性變態假像 再者佢有燒人裙前科 有人舉證過
佢係犯人
案發16號
17號佢都有返工
10點打卡走
呢d人格謀殺的證供 現代的法庭係唔會接納
退一步講就算歐陽係強姦犯 審訊時控方都唔可以披露 因為咁對被告係唔公平
其實針對呢d兩三星期前的記憶黎講冇咩意義
因為除非當時有咩事令人特別印象深刻
唔係的話 兩三星期前的記憶係極容易出錯
睇返呢個判決書
第5點講因為食物嘅種類,多少同埋人嘅消化能力個個唔同

加上搵到嘅殘渣同佢1點食過嘅嘢一樣
所以推斷係6點半被殺
我反而覺得衣物纖維都唔係唯一最決定性證據,有樣野條片無講到係貝亞叫兇手模擬點勒人,佢識到行上一級勒個女警,令警察靈機一觸
但事實係唔知果二百幾條纖維係點黎
其實我不嬲覺得佢係
如果佢6點左右係餐廳叫同中午一樣既野食,咁真正遇害時間有無機會再遲少少,呢樣野前1個post有人講過
呢樣野好奇怪,正常定力少d坐十年八載話誤殺咪算囉,唔夠40歲放出黎,好似果單無屍案咁,兇手邊有悔意,但佢寧願坐27年
利申:我覺得佢就算唔係兇手都係共犯
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞