紙盒藏屍案主角歐陽炳強因病過身 再度呼冤堅稱從冇殺人

783 回覆
8 Like 7 Dislike
唔知隔幾耐,如果隔一兩個禮拜,甚至再耐d,未必記得咁清楚
歐陽炳強得罪咗deep state
鷹角佬佈咗天羅地網要metoo炳強
閣樓同工場分開,工場有鎖定唔知密碼
但點解會有人走去偷簽到簿?
返學紀錄真係問返同學可以知道?
因為夜校只係返7-9點
唔似得我地傳統中小學咁 一定識哂全班同學
要比較的話應該係類似大學
而且夜校缺席唔係罕見事
好似係話工場搵到同死者吻合的頭髮
但要留意頭髮係唔能夠用黎識別身份
歐陽得米六,仲要瘦削,佢勒死人都要企高一級樓梯先夠高 佢可以將條屍搬上搬落搬2次?

同埋法醫話死者死後1-2個鐘就入箱,咁就當死者6:30後打完電話遇害,但2個鐘後8:30歐陽都未收工喎

佢特登拉閘,蛇出去垃圾站執紙箱?再返嚟入箱?

入完箱佢又再將條咸魚放多2個鐘,等到10:13放工再推出去?
你啱,要留返比d傻鳩係度自娛自樂!
大家唔好唔記得 夜校本點名簿係警方搵校長同事問話之後 本野就咁啱係學校唔見
其實講緊英治時期既冤案 而家都2024年 高院仲會受理咩?如果翻案既話 當年啲證人有可能都唔係到 當年既證物 應該消毀咗?
其實工場係地下,唔係閣樓。工場用黎維修汽水機,搬唔到上閣樓嘅

但閣樓有電話同火槍,同埋有上鎖,歐陽聲稱唔知密碼
照你咁講,死者可能有上堂喎
嗰個年代未有DNA分析,所以根本就無辦法好穩妥咁去證明到由工場搜證到嘅毛髮屬於邊個人,況且法庭嘅兩份judgement都無提過有呢方面嘅證據呈過堂。
可能借電話打only?
但奇怪嘅係如果佢係兇手
佢又會照keep自己返工打卡record, 但又要整唔見咗返學簽到薄
咁唔logic
唔為自己做不在場證據?
最奇怪佢食之前食左個大餐
但無人查佢去左邊度食,同邊個食
黑白相左邊個門口係獸醫診所門口黎 唔係大廈入口
你條on9仔太戇鳩,我真係忍唔住屌柒你
係咪一定要喺連發回應嘅,每一句都有arguability先叫有討論空間啊屌你老母臭閪

我嘅回應,如果有人覺得係案件嘅所有條件下未必唯一一個合理嘅可能性,咁係咪都可以討論落去啊屌你老母。

係咪每一樣討論空間都要遷就你一個傻閪去討論證據可信性呢個方向先有討論空間啊屌你老母。

唔好成鳩日扮有邏輯啦,你係一個戇鳩仔嚟ja
上面好似有人講過 死者失蹤後一日 死者老母去過學校問死者有冇返學
老師根據簽到簿話冇
之後簽到簿就唔見左
色心起 性變態你想要咩証據
睇過咁多外國案未聽過控方要有能力証明個犯色心起
至於性變態人証或前科一早有啦
都話好多都係疑點 但唯一改變唔到就係安美同兇案有關係
既然係咁 係冇其他合理可能情況下 推論佢係兇手有咩問題?
不如你數下會有咩可能性?兇手殺完人 1013分之後搬返工場?
咁疑點利益歸於被告,依家變咗好似係要被告自證,而唔係控方排除疑點同完全舉證
就係唔需要證據 所以要屈都易d

關於人格證人嗰部份
希望你可以睇下入面條片
係關於記憶的研究
了解下記憶的可靠性 記憶可以點樣被改變 甚至植入虛假記憶
如果你睇完之後仍然相信嗰兩位證人唔會記錯 咁我都無話可說
https://onyourpsy.com/190531-1/
我係完全唔相信嗰兩位人格證人會記得當時的犯人係邊個
咁我都係問一個問過好多次的問題
警察造假算唔算係一個「合理可能」?
都唔可以否定
始終安美工場唔止炳強一個人有鎖匙去到,而當晚直至第二朝無都人發現紙盒出現

又或者受害人係1013 之後遇害都唔係無合理可能
法醫一開始推斷受害人遇害時間係9-12,後來擴大到6:30-12,而且雖然話胃裡面的食物同午餐好似,但法醫自己都排除唔到受害人係離開屋企之後有食過同午餐相近晚飯的可能性

又如果受害人人真係離開屋企後進食過晚飯,加埋胃部殘餘食物顯示受害人死亡前大約三小時曾經進食,咁就更加唔可以抹殺受害人係1013 後遇害的可能

而另一方面好似上面有巴打分析過,就算科學鑒證推斷受害人出現過係安美工場(或生或死),但科學鑒證同證供都唔能夠百分肯定當晚炳強有進入過工場
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞