[Sony/罪大滔天]相機集中討論區 (136) 幾時出85gmii

675 回覆
2 Like 0 Dislike
部機開唔著想問下巴打們係咪應該去sony到check
咩機,真係機問題定電池乾溏?

做過d 咩開唔到?
a7c
電池有叉滿 就算就咁用條type c線插住都開唔到
乜都無做過啊
搵第二粒電試吓
通常等一年左右差唔多
不過仲會繼續跌,慢啲
除咗拎去整都冇計啦
Block左三島畫面就乾淨晒
之前使用非 Sony 自家的鏡頭,在 A9 系或 A1 機身上基本都只限制在最高 15fps 的連拍速度。而早前,Sigma 就透過韌體更新形式,讓旗下數支鏡頭升級到支援最高達 120fps 的連拍速度!不過 Sigma 方面很快就將「新」韌體下架,更新不切的用家就暫時未能享受。不過 Sigma 剛剛又將新韌體重新上架讓用家下載,享受 120fps 的快感!

https://www.dcfever.com/news/readnews.php?id=37758

2870支援但2470唔支援咩玩法
留意返只係for AF-S,所以係得啖笑
要手速夠快
撚狗系更新
影快同郁點會用af-s
原文話 120fps 的追焦連拍功能
official
Compatibility with continuous shooting of up to approximately 120 frames per second has been added for the focus modes (AF-S/DMF/MF) on Sony α9 III cameras.
https://www.sigma-global.com/en/support/firmware/s024_500_56/?mount=sony-e&os=windows
dcfever放流料
個brain係sp d fd係咁上下
香港做呢d新聞好興睇d唔睇d
block 咗 reganlam 你呢件大陸仔就真係乾淨晒啦又想同人搲FD,無人理你呀傻閪
Afs得嚟隻雀都遷徙咗
差唔多弱智過三岛
同啲弱智大陸仔 reganlam 一撚樣都係鍾意fake 鳩人
你竟然咁樣話SP啲FD
小心啲大陸癲狗 reganlam 屈鳩你係膠攝三子
點解a7r5 d相冇得命名做
20240624-DSC012345

張張都只係可以DSC012345

是有點不方便

不過用software可以batch改到
問得呢個問題就2070
後者應該好清楚自己想影咩先會揀
從來都唔用preset
Sp同brain都小氣都傻
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞