[Sony/罪大滔天]相機集中討論區 (136) 幾時出85gmii

675 回覆
2 Like 0 Dislike
Sony A74 + 24-105 f4 我個人會轉揀Tarmon 28-200
Nikon Zf你要搾下實物先,佢要加handle先會好拎
俾我就等Z6III 加埋支 24-120,不過就爆左幾千budget
真... nex 3 開始幾部機都未拎出黎用過~
Z6iii影靜態有比a7iv大好多??
感覺上stacked cmos主要都係對影動態提升大。
slide lite用家
pd有出過sony alpha/zeiss帶
但唔知入手途徑係點 炒到勁貴
巴打由NEX-3開始用,絕對係E-mount 古董級用家
我NEX-5
一次過買哂PD Slide, Capture同Cuff,唔會慳喺呢啲位。
最主要係叫佢唔好買又大又重又唔好拎既ZF
請問有冇巴打部機試過㩒menu等制冇反應
今日用部ZVE1 reset完都唔得,要㩒返playback先入到menu,但岀面又入唔到
zf機靚,但個握把位太淺
連手細既我都覺得太淺要加裝配件先拎得實
靜態同A74比應該係降級
就係連拍勁啲
要靚應該諗P記s9
原來z6ii而家只係一皮,重以為皮四皮五
咁買z6ii+24 120得啦$18000左右
所以個個都覺Z63個定價痴左
已經遲人兩年半,人哋減晒價佢都仲咁有信心用兩年前個價同人鬥
佢一出左R62都即刻做1999USD特價
50-300永x有得拎了
有d似a7iii
有d似a7iii同a7iv初出定價個分別
而z6iii又主力加強拍片性能,好多人覺得痴線都合理
有冇現貨買
果時一路用緊canon 單反好多年..
貪無反細部買黎跟身。
請問如果用開r3
主要影下event/去旅行
值唔值得買升級去a7cr/r5?

感謝
R3 , 影event 對焦, 同像素唔夠用?
完全夠用
只係最近有升級機會
我又覺得上到A9又真係用唔著又貴

想了解下其實呢兩部新機升級有冇大分別
R5, 都係影相像素, 對焦點多d , 拍片多左 4K 60P, 8K
用得著咪分別大
個mon操作上應該有體驗好左
你接受到高iso方面比R3差少少嘅話,可以昇R5,因為係全方位昇級,除咗高iso
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞