[Sony/罪大滔天]相機集中討論區 (136) 幾時出85gmii

806 回覆
3 Like 0 Dislike
-對焦包圍(景深合成) (影完要放係photoshop入面合成)
-像素偏移(16張連拍)(影完要放係sony個viewer軟件入面合成)

呢2個都冇限你要唔要手動focus係隨你喜好, 不過你想focus得再精準d位, 可以用手動focus冇咩所謂
sor我誤會左

你只需要係按快門掣之前對焦好, 跟住就按快門掣, 唔好郁到部機, 咁就會自動幫你去影
你統一用lightroom delete 相就得,import lightroom 時如果見你有raw + jpg,咁就淨係會show raw, 你del 時就會兩樣一齊del

如果出面睇就唯有自己手動del 晒兩個format
東京今日天氣唔錯
可惜淨係拎左70200,冇拎CV35APO

個個都好似三狗咁開工咩
大部份人係度都係娛樂鳩吹啦
依家個個都係目一咁開工?
定都係你隻畜牲咁用嘴搵食?
又阻住你搵食唔好意思囉
幾年前都有人講全面既A74就係R6/R62
連拍同影片好左
依家Z63都一樣係呢個方向
規格上係幾好
而且仲有埋6K60
如果係2年前出絕對大殺三方

但係冇辦法依家新基準係推高像素
講拍片SONY瘋狂出4K120機身又抵,Z63唔跌5000冇得打

A75正路應該就係像素照舊全尺寸4K60同1.5X crop 4K120啦
連拍要升,唔提升又係升級O黎把鬼既感覺
頭一水入單純心急想玩想j
無話錯唔錯,抵一定唔會係抵
但我唔認同d野要去到最底先買
當部機一年跌5000 其實每日都係講緊用13蚊玩機姐
真係鍾意想玩唔差個少少錢
我成日d game同遊戲機都9沖第一水買
Ps4 pro火龍機我直頭炒價貴8舊入
啲人完全唔明早買早享受嘅心情
所以話你件大陸狗弱智真係無撚錯
一定要個個好似目一巴咁樣搵食先可以買第一水?其他人哋鍾意早買早享受又關你撚事呀?又要經你件賤畜同意同批準先俾買呀?你估個個人個格都好似你咁撚乞兒咩你邊撚個呀?目一巴夠話佢有fd一年用得一兩次照買第一水又要俾你屈係搵食呀?我部A7R5 就第一水即買,早買早享受用咗一年半,已經去咗幾次日本影咗好多靚相值回票價,學你件大陸乞兒咁計住計住連買部A74都無錢咁撚柒咩,我就係為享受攝影而買嘅,學你呢件弱智係為雞毛蒜皮差價練撚住自己春袋唔買咩
啲大陸乞兒都唔係為享受攝影而買相機嘅佢隻狗眼只係着緊啲差價,都唔係享受攝影,呢種左計又度嘅小農DNA乞兒又證明佢真係大陸仔嚟

件大陸仔當時仲要癲到拎SONY 員工價嚟屌A74唔值佢癡撚線㗎
佢唔會理人早買早享受㗎
佢話唔抵就唔抵
總之你買就係弱智
你叫人買嘅就係打手或SONY 員工
總之你唔認同佢就係敵人
大陸狗啲腦就係咁非黑即白
喂死大陸狗 reganlam
你又話SONY HK定價好少低過美金嘅喂?我就咁數都已經數到11部FF機係平過美金定價啵你又想縮入你老母個狗閪窿入面扮睇唔到呀?你又柒多鑊啦廢柴
你又話我係SONY,又話我係CANON,又話我係膠攝,又話我係星際二手佬咁我究竟係幫邊個打工啫答我啦賤畜大陸狗 reganlam
我都好期待A75點出
A74當年出得太全面,如果33MP+4k50唔crop,以兩皮價位我都係即買
從買賣角度睇
就當A74新出,手揸A73
到A74回落4-5k
咁A73個二手價正常都會跌唔少(富士另計
雖然兩者跌價金額上一定新機跌多d

但用多一年新機,貴少少又何妨
仲有時間係買唔返,用一年時間去多幾次trip嘅機票已經唔止部機個差價影咗好多靚相享受咗已經抵返呢啲嘢大陸狗係唔識㗎啦啲小農DNA大陸狗隻狗眼只會執著差價幾多
出隻新game係新體驗
出隻乜都係舊野嘅game先係依家講緊個情況呀
二萬頭依家點都俾Z8剋制晒,除非好輕或者有其他特色
LR終於可以配合到兩枝中三元
想問問如果A75開兩萬.. 點解唔買A7R5。。。
犀撚利
2021年發佈嘅A74
3300萬像素
有S-cinetone
4K 60p 10bit 422
A.I對焦晶片
鏡頭呼吸效應修正 「當時A7S3同A1都未有」
CFE-A卡槽
拍片/影相 選擇轉盤「A7S3同A1都無」

A74部份功能連當時賣$26990嘅A7S3 同$49990嘅A1都未有,竟然都俾你呢件賤畜大陸狗 reganlam 講到當時係舊嘢

繼400GM係細光圈, A7R5 唔兼顧拍片後,你呢件弱智真語不驚人誓不休都未見過啲狗好似你弱智得嚟又鳩噏得咁有自信你已經唔係弱智咁簡單,你仲要係無恥嗰隻
咁就要睇A75會出啲咩佢有,但A7R5 無嘅嘢同功能正如當時出A74賣兩萬,而A7R4都賣兩萬,但大部分人都係選擇A74咁樣
溝通唔黎 放棄
真心期待同鍾意我唔介紹比多個少少時買時間
10部a74最多咪20幾萬
幾個月搵20幾萬都叫大支野
你幾多歲好似你d咁無恥嘅on9仔
根本冇人想串你 日日係到老屈人地會話你乜乜乜咁
比人屌完又潛水 隔一排又出黎老屈
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞