[Sony/罪大滔天]相機集中討論區 (136) 幾時出85gmii

807 回覆
3 Like 0 Dislike
你點樣用邏輯同隻狗講,佢都聽唔入耳㗎你係人,佢係畜牲,人畜有別,你仲要係要求個智障嘅畜牲去明你嘅邏輯,係咪有啲要求過高

你再同佢相反意見咁樣講落去,小心佢咬埋你啲大陸狗 reganlam 唔係人咁品㗎
部嘢拍片連拍同grade嚟講係勁
影相咪等z7iii 33mp其實有啲唔上唔落
Z7iii應該會追sony上6000
如果仲係4500有z8定位好奇怪
講到底咪即係個價唔好
貴從來唔係佢嘅缺點
你地有冇玩開
-對焦包圍(景深合成)
-像素偏移(16張連拍)

景深合成用黎影figure果d又幾好
像素偏移可以將個畫質再提升dd咁
要腳架同淨係影到靜態嘢比較少用
富士冇缺點
都唔少㗎

A7S3
美元$3499=$27324
香港官網$26990

A92
美元$34990=$35141
香港官網$34990

A1
美元$6500=$50759
香港官網$49990

A7R5
美元$3900=$30455
香港官網$29490

A7C2
美元$2200=$17180
香港官網$16490

就咁數下數下都唔少
又再一次狠狠咁刮件死大陸狗一巴
更正
A92
美元$4500=$35141
香港官網$34990

想請教像素偏移可以點影,需要點設定
個原理係:
-相機內set好要影像素偏移 -> ->揀拍攝16次-> 咁相機按快門掣就會連影16張raw
-跟住呢16張raw, 要放入電腦既sony呢個software

-跟住係呢個software入面合成

我上網搵左好多個教學
呢個教學做得最詳細, 跟足做就一定做到
但係個網係大陸網, 輕屌
https://www.bilibili.com/video/BV15P411D7cY/?spm_id_from=333.999.0.0&vd_source=97504c5457c1eeb1cf252c8af4d50dc0
大鑊,死大陸狗 reganlam 話SONY香港官網定價平過美元定價嘅情況好少我而家又用事實證據大大力咁刮多佢一巴

A7
美元$1699.99=$13274
香港官網$11990

A7r
美元$2299.99=$17960
香港官網$16990

A7s
美元$2499=$19515
香港官網$17990

A72
美元$1699=$13267
香港官網$12990

A7r2
美元$3199=$24981
香港官網$23490

A7s2
美元$3000=$23427
香港官網$21990

A7s3
美元$3499=$27324
香港官網$26990

A92
美元$4500=$35141
香港官網$34990

A7r5
美元$3900=$30455
香港官網$29490

A7c2
美元$2200=$17180
香港官網$16490

A1
美元$6500=$50759
香港官網$49990

就咁數已經至少有11部死大陸狗 reganlam 又要不願面對
你嘅存在已經係缺點
快啲死撚咗佢啦賤畜大陸仔
雖然我好多sony野都係頭水入
亦有講開工用回本好快
但應該無講幾個月就賺返10部A74依啲咁串既野
等陣gm狗見到又無神神話我大支野啊

話事話你哋做乜改個咁正既名

你有講,你話賺咗幾倍嘅A74返嚟係我講錯咗10部
我個人覺得z63出得好好
但可能連登拍片既人少

咁既價錢有咁既拍片spec,如果我係nikon人係必入

同埋像素係好多年前都已經唔係一個重點
如果只係fb ig,咁一定夠用有突
自己keep既話...而家已經好輕鬆咁將d相既pixel擴大
如果再講到話等個仔十年後睇更加唔怕...十年後科技一定好輕鬆做到24MP>60MP

另一個睇法係有返正常攝影技術既人,最多都係crop少少加扭一扭水平
都唔會"成日"拎張60MP crop到完全變左另一張相,有需要咪拎入PS整整佢

相反拍片既spec係現階段就唔係後製可能易攪到
而家拍片後期攪既野好多,個人覺得前期可以慳到既時間都比影相寶貴
所以z63真係出得唔錯

希望迫到sony下一部機再出好d
我就係印象中無指定講數量

但器材既野真係睇人
有需要咪買
有啲朋友真係一年都唔用一次,但次次頭水入都有
目一巴乜你咁衰又要同件大陸狗 reganlam 持相反意見佢話唔抵就抵,佢話唔值就唔值,你竟然仲話呢個價你係Nikon 人就必入因住佢嘅被害妄想又爆發咁去咬你
睇過分享 z9都冇video雙卡寫入
搞到要專登買多部sony
z6iii有冇呢個問題
謝謝🙏🏻
但過程駛唔駛手動對焦慢慢扭
有啲癲狗會用佢病態嘅主觀強加所有人身上度,佢話第一水貴,唔抵,唔會理你有錢買又好,點樣用都好,總之你頭水買就係智障
唔使郁咗焦點仲點合
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞