[Sony/罪大滔天]相機集中討論區 (136) 幾時出85gmii

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
咁為人哋荷包諗做乜
佢唔係為人哋荷包著想
佢純粹係要逼你認同佢
而家個個都唔認同佢,佢會好無面,玻璃心會碎
我認同一年後買係最抵
最抵又so what
千金難買心頭好,想第一時間買到心頭好比人話智障
呢個concept唔係好理解同接受
2070g+70200gm2
大陸仔 reganlam 佢窮撚到連A74都買唔起,難免會有自悲感,3年前俾我哋成班罪大post 嘅巴打笑鳩佢係乞兒,佢心理一早扭曲晒

究竟要有幾咁自悲嘅人先會係咁尋找認同感,仲要係逼人哋認同佢一意見唔同就追住你嚟咬,巴打你終於領教到啦
呢到group勁多人cii cr衝第一水
連a6700草巴都係第一水就買
根本人哋有需要嘅話就算衝第一水有咩問題?如果人哋真係資金唔充裕,覺得唔抵,自然會等跌價先買呢啲阿媽係女人嘅道理佢都唔明,無計,佢真係弱智嘅,仲屌人亂使錢屌佢老母真係有病嘅唔講以為人哋買相機啲錢俾佢俾嘅
想做連登社工應該去GME討論區

俾你睇下 reganlam 佢以前點樣戇鳩法,當時佢仲拎員工價嚟屌鳩買A74第一水班巴打係柒頭
佢應該去葵涌醫院精神科先啱
你哩d難得嘅正常人就唔好參與
一陣佢發癲追住你黎咬都好頭痕
難得今次我認同你
啲祟仇日po我比白卡咬得多已習慣
但呢件大陸白卡癲狗係會無差別咁咬
都係小心為妙
例如a7r5咁, 張相有6100個像素點,
即係一張.raw檔入面既6100萬set數據, 一定要經過個 函數, 將呢6100set數據轉成可以用肉眼睇到既圖像,
而呢個 函數, 就係lightroom入面既"raw預設值"(呢個"raw預設值"有 1.adobe預設 2相機預設)
就睇你想用邊一種風格去做

所以係讀入之前, 就係係setting入面呢度較好先

係咪咁理解
理解同你一樣
唔同software開raw唔同色
係因為用咗唔同方法interpret個raw檔
冇分邊個正唔正確/最原始之分
明白, 咁我繼續用住先
btw你通常全部raw, 一開始係lightroom果個銳利化你會唔會整?
相機ST同機上面啲色其實都好似一開始多數用佢
銳化多數唔太搞
而家啲鏡太sharp好多時降dehaze柔返少少
不過都係睇個人風格
明白,唔該巴打先
入支1635+70200
講起d祟日狗, 我反而比d祟日狗白卡咬我都係覆我一句
"起過條友底, 剩係開埋d毒撚白卡po 唔洗覆佢"
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞