[Sony/罪大滔天]相機集中討論區 (136) 幾時出85gmii

675 回覆
2 Like 0 Dislike
我就係想要大波波
四寶算老實,不過要用現金
可以考慮去豐澤百老匯買,chok埋信用卡回贈或者上carousell收豐澤百老匯券都未必比四寶貴
咁想點特別冇貓眼已經好特別
Same
不過唔係27先發售咩
係啊,純粹講下未有我諗官網訂都係27拎,希望永成都係
https://www.sonyalpharumors.com/likely-totally-bs-a7v-rumors/

傳緊嘅A75
保持3300像素
原生低ISO80
用A7R5 個四軸Mon
8級防震
14bit Raw下每秒10張連拍
雙CFE-A卡槽
7k超採樣嘅4k 60p
新手用a7r5覺得唔重
利申,小臂肌肉勁
或者咁講 N mount大 多啲設計空間
S整到嘅N會整到 掉轉就未必
嗰3支N現行都比較舊
用成日70200gm2都冇問題
你有很大的肌肉
咁a7rv 得返像素優勢
光學質素嘅潛力上大Mount一定有優勢,不過啲鏡就變左細極有限。
(否則要變到好似Voigtländer 嗰幾支Z Mount APO咁騎呢

想要細機身就Sony 會適合啲,視乎你點取捨。
睇埋入面似鳩吹多啲
咁a7r6會點
SAR乜狗屎垃圾clickbait都擺上去
之前佢哋夠話E-mount直徑細,做唔到大光圈結果罪大出咗50 f1.2GM ,仲要係三家表現中最好,好完美咁刮咗佢哋一巴罪大表示過E-mount 甚至可以做更大嘅光圈,但就會賣得好貴,無市場,所以唔會做,已經證明咗罪大嘅光學實力唔會受所謂Mount細做唔到靚鏡嘅假宣傳所影響呢啲係以前單反年代Canon打手 針對Nikon F-mount嘅宣傳技倆嚟所以唔好盡信
Rumor嘅嘢有陣時當娛樂咁睇下都唔錯嘅
邊有可能唔用部分堆疊設計
新發明送比人屌打自己?
根據罪大嘅往績,佢玩以下犯上又唔係第一次
A1夠無A7R5 嘅4軸mon,仲有A.I晶片同A I對焦,8級防震
Rumor 就話保持3300萬像素
但究竟係用返A74同一粒,定係新cmos 就無講
用rv個mon呢點覺得假假地
除非佢唔係賣2499美

如果冇升像素我可能轉買rv算
影人同風景多,想聞多d
A7R5 個四軸mon設計啫,但個mon可能仲係A74嗰隻mon嘅像素
天氣熱到咁,拎完都唔知去邊試好
咁又覺得幾吸引
到時再睇
就咁睇硬件d feature 未升好大吸引力換
睇下軟件個邊到時多咩

早幾日睇rumors好似話今年內講a7s4
難分真與假
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞