[Sony/罪大滔天]相機集中討論區 (136) 幾時出85gmii

677 回覆
2 Like 0 Dislike
本身個場燈光屎後製做到都有限
尤其啲唔同色嘅光源同時打落個人度
比我會揀最大光圈果隻
其實後期 執色&執光暗, 係咪用相機影相之後既必經步驟
要呢三支中揀嘅話,會揀35 f1.8
不過有28-200嘅話,定焦我會揀55 f1.8或85 f1.8呢兩支稍為tele少少嘅定焦,景深效果會更淺,令你覺得分別好大,會更加有動力不斷咁影嚟提升自己
Sony 最大嘅優勢就係佢啲CMOS 寬容度好高,用SONY 梗係最好影RAW再執,發揮佢CMOS嘅優點
直出影得好唔係冇可能
不過難度肯定大 好多嘢要影嗰陣set得啱容錯少
35 1.8 , 輕便冇得輸
唔怪得之, 我用A7R5影完RAW, 放上LIGHTROOM之後, 好多野(光暗, 顏色)都可以拉返返黎
原來呢個就係寬容度
平時影相時, 好多時個情況冇咁多可以SET到太精準多數都係SET到唔過曝/唔太暗就算
都係用LIGHTROOM拉返返黎算
有冇檔可以share下
你指相?
我想要人哋嗰啲描述檔參考吓
呢個應該唔會係真樣啩?
無啦啦睇到,笑左
呢家多左好多人講g鏡同1.8系列
冇左已故人士之後
三狗出手一日爆40頁
拉尾露古吹撚到自己九十年代帶成隊CREW係北京紫禁城拍廣告,目一巴叫佢拎相出嚟,到而家都未有
定焦其實各個級別都好好
而且SONY定焦又輕又抵用

GM2老實講輕量化左之後進入生活用都好正,但係都係冇高倍變焦咁方便

你哋四賤畜之一嘅拉尾露古疑似俾人起咗底幾時到你呢件五毛大陸狗 reganlam
拉屎都叫有料?
同三島一個等級

拉尾露古佢係你契哥嚟㗎啵,死大陸仔
你哋四賤畜最叻互屌屎窟窿啦
reganlam 你呢件大陸仔連cmos 入塵都唔識分,你同拉尾露古就真係同一等級啦
呢個post咩事
[url]「五毛出沒注意」著名引戰分化狗會員reganlam 係一件用殘體字+蝗語嘅大陸仔嚟
https://lih.kg/3063463
- 分享自 LIHKG 討論區[/url]

有件死大陸仔俾我篤爆後癡咗線啫
有支那癲狗三島一八亂叫

reganlam 你咪就係支那癲狗囉殘體字
細細就聽過撚狗三島一八呢個名
佢係德州市訓練出嚟架喎!

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞